Pregătiri de Sfântul Andrei și de Ziua României, la muzeu

Loading

Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu” și-a deschis porțile, vineri, pentru cei care au vrut să intre, mai devreme, în spiritul începutului Sărbătorilor de Iarnă, care debutează cu sărbătoarea Sfântului Andrei, de pe 30 noiembrie și cu ziua României, de pe 1 Decembrie.

La activități au fost prezenți peste 60 de copii, dar și adulți, atât participanți din grupa cu înscriere individuală, cât și elevi ai Școlii Gimnaziale Gheorghe Tătărescu din Târgu Jiu.

Programul a început cu vizite în expoziția de istorie și arheologie și într-o expoziție de arhitectură, după care au urmat activitățile practice. Participanții au împletit brățări tricolore, în cinstea zilei de 1 Decembrie și au pus grâu la încolțit, în pahare pe care, mai întâi, le-au pictat după cum le-a dictat inspirația, având liber la creativitate. Acesta este unul dintre obiceiurile de Sfântul Andrei, când se pune grâu la încolțit și se spune că, cu cât grâul va răsări mai frumos, cu atât recoltele anului viitor vor fi mai bogate.

Aceste activități, care fac parte din Programul de Educație Muzeală al Muzeului Județean Gorj, sunt menite să-i desprindă pe oameni din fața telefoanelor, tabletelor sau televizoarelor, să le dea o stare de bine, să le crească stima de sine, să-i ajute să-și dezvolte aptitudini și să capete cunoștințe în diverse domenii.

Programul este organizat de Consiliul Județean Gorj, prin Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”. Cei care doresc să participe, trebuie să-și ia bilete din timp, locurile fiind limitate. Activitățile care urmează și condițiile de participare pot fi găsite pe pagina de Facebook a muzeului: https://www.facebook.com/muzeulgorj