Poveşti de Crăciun, citite la radio de deţinuţi, pentru copiii lor

penitenciar-targu-jiuAvând în vedere faptul că sărbătorile de iarnă  ar trebui să fie motiv de bucurie pentru toţi copiii, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, în colaborare cu Societatea Română de Radio, a iniţiat  un proiect  educaţional, denumit „Poveste de Crăciun”,în perioada  octombrie–decembrie 2010, la care a participat şi Penitenciarul Târgu Jiu.
Scopul principal constă în sensibilizarea părinţilor aflaţi în penitenciar cu privire la nevoile afective şi de educaţie ale copiilor, facilitând şi cu acest prilej dezvoltarea comunicării dintre ei şi familie.  Astfel, şase persoane private de libertate din penitenciarul Târgu Jiu  au avut ocazia să înregistreze pentru proprii copii „ Povestea mărului”, „Adevărata educaţie”, „Povestea boabelor de cafea”, „Povestea măgarului”, „Gândacii invizibili”, „ Povestea iepuraşului Fliti şi a leului fioros”. Poveştile vor ajunge la toţi copii prin intermediul unui post de radio local.
Cele 6  persoane private de libertate care au participat la program au fost selecţionate din rândul celor care au copii cu vârste de până la 14 ani, cu care nu menţin o legătură constantă.