Planificări calendaristice pentru toate cadrele didactice din Gorj

Începând de săptămâna trecută, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a pus la dispoziţia tuturor cadrelor didactice, pe site-ul propriu, pentru prima dată, planificările calendaristice, necesare tuturor cadrelor didactice din România. Acestea sunt disponibile pe site-ul www.edu.ro, la secţiunea învăţământ preuniversitar.
Planificările sunt avizate de comisiile naţionale de specialitate pe discipline şi reprezintă munca a peste 2.500 de cadre didactice, direct de la catedră, precum şi a aproximativ 120 de inspectori de specialitate din Ministerul Educaţiei şi inspectoratele şcolare. O parte din aceste planificări, cum ar fi cele referitoare la Informatică, s-au realizat chiar în Gorj.
Potrivit celor declarate de oficialii MECTS, „corelarea acestor instrumente ale muncii didactice cu particularităţile individuale de grup şi de vârstă ale beneficiarilor direcţi ai educaţiei va aparţine fiecărui dascăl în parte. Substanţa acestei măsuri constă, dincolo de orice analiză, în pasul spre debirocratizarea muncii didactice. În acest fel, economisim timp şi energie în favoarea muncii directe cu elevii noştri, ceea ce reprezintă esenţa muncii oricărui dascăl”. Circa 4500 de cadre didactice din Gorj vor beneficia de aceste planificări încă din prima zi de şcoală.