Petre Grigoraș vrea urgent întăriri!

După trei jocuri amicale disputate de gorjeni în Antalya au apărut și accidentările, una dintre ele, cea a lui Rusu fiind cea mai serioasă.

Nici în stagiul de pregătire din Antalya, tehnicianul Pandurilor, Petre Grigoraş, nu a scăpat de blestemul accidentărilor.
Nici în stagiul de pregătire din Antalya, tehnicianul Pandurilor, Petre Grigoraş, nu a scăpat de blestemul accidentărilor.

Trilogia partidelor Pandurilor cu echipele din 2Bundesliga a avut ca post scriptum un succes al gorjenilor (venit după două eșecuri), iar antrenorul Petre Grigoraș trage concluzia că echipa sa a răspuns corect cerințelor legate de nivelul de pregătire care trebuia atins. Grigoraș spune că este doar prima parte a pregătirii, una în care s-a lucrat foarte mult la nivel fizic și că partidele disputate nu au fost decât antrenamente cu mingea: „Nu suntem într-o perioadă apropiată reluării campionatului și cred că suntem foarte bine cu nivelul pregătirii. Rezultatul nu mă interesa prea mult. Am făcut un antrenament prin joc, acesta fiind cel mai complex antrenament. Am întâlnit echipe puternice, chiar dacă evoluează în liga a doua din Germania ați văzut că sunt echipe care pun mari probleme. Momentan sunt mulțumit și de rezultat, în mare parte și de joc, mai puțin sunt mulțumit de faptul că pierd jucători”, a spus tehnicianul Pandurilor.

Jucători noi sau schimbare de obiectiv
Față de începutul campionatului, Pandurii a pierdut mai mult de jumătate de echipă, unii jucători au plecat, cum sunt cazurile lui Grecu, Chiricheș, Vranjes sau Stromajer, iar alții au suferit accidentări grave ce i-a scos din circuit pe o perioadă lungă de timp, aici încadrându-se Băcilă și Pleașcă. Încă dinaintea terminării primei părți a campionatului, Grigoraș a transmis conducerii faptul că, pentru a se menține pe aceeași linie a evoluțiilor din tur, Pandurii are nevoie de 2-3 jucători noi, peste valoarea celor pe care îi are deja în lot, iar cum până acum i-au fost aduși în probe doar jucători pe care deja i-a trimis acasă, cu excepția lituanianului Matulevicius, antrenorul gorjenilor trage un semnal de alarmă: „Cu jucătorii tineri poți să faci față să nu retrogradezi, dar așa cum ne-am prezentat în tur speram să ne păstrăm lotul. Aceasta este politica clubului, în afara plecării lui Chiricheș rămânem cu același lot și, cu 2-3 achiziții să ne luptăm și noi pentru o clasare cît mai sus. În condițiile în care nu putem să aducem nimic și am pierdut atâția jucători, mai apar și accidentările, din păcate nu ne putem gândi decât la alt obiectiv…”, a declarat destul de îngrijorat Petre Grigoraș.

Matulevicius rămâne și în al doilea stagiu
Autor al unui gol și a unei pase de gol în repriza jucată contra nemților de la Duisburg, Deivydas Matulevicius a impresionat, dar nu în suficientă măsură încât să reprezinte deja o certitudine pentru Grigoraș pentru returul acestui campionat. Tehnicianul Pandurilor spune că lituanianul mai are de tras și al doilea stagiu de pregătire din Antalya va fi cel care va hotărî soarta tânărului atacant: „Matulevicius este jucătorul nostru, dacă va confirma va rămâne în continuare și sperăm să fie o achiziție bună. Deocamdată e prematur să ne pronunțăm după doar o repriză. E un jucător care e destul de în urmă cu pregătirea, are și câteva kilograme în plus pe care trebuie să lea dea jos, dar avem răbdare cu el pentru că are potențial și a demonstrat că este un luptător. Merită să-i dăm încredere. Îl vom vedea și în cantonamentul următor și atunci, la sfârșit, vom lua o decizie”, a mai spus Grigoraș.

„O să o iau eu asupra mea toată presiunea”
După ce a făcut déjà istorie la Pandurii, bătând practic record după record (ca de exemplu rezultatele, numărul de puncte adunate, poziţia din clasamentul Ligii I), 2012 se anunţă a fi o provocare extraordinară pentru Grigoraş and Co, mai ales returul de sezon. Antrenorul gorjenilor spune că nu îi este deloc teamă că jucătorii săi vor fi supuşi şi la ceva presiune după surprinzătorul traseu din prima parte a campionatului. “Nu mi-e frică de nici o presiune, nici măcar de o anumită presiune care ar putea să apese pe umerii jucătorilor în retur cum că, acum, aşteptările sunt mai mari după rezultatele din prima parte a campionatului. Îi cunosc foarte bine pe jucători, sunt nişte oameni cu picioarele pe pământ şi mă aştept să joace la fel de dezinvolt. Dacă însă va fi cazul, de problema asta o să mă ocup eu, o să o iau eu asupra mea toată presiunea din jurul echipei. Aş prefera să mă sacrific pe mine pentru a-i proteja astfel pe ei. Iar în altă ordine de idei, ştiţi foarte bine că presiunea cea mai mare este pe umerii antrenorului, el răspunde pentru rezultate, pentru tot.”, precizează Grigoraş. Legat de viitorul traseu al formaţiei gorjene din 2012, tehnicianul Pandurilor evită să dea un pronostic: “Locul din clasament? Nu, eu nu îmi fac niciodată astfel de calcule. Iau totul pas cu pas şi dacă vom reuşi să avem aceleaşi evoluţii din prima parte a sezonului, dacă vom fi feriţi de alte accidentări, atunci sunt sigur că vom avea şi rezultate dintre cele mai bune. Cred că va fi oricum mai greu decât în tur.”, concluzionează Petre Grigoraş.