Petre Grigoraș: „Trebuie să recunoaştem că atacul nu a funcţionat…”

Profitând de minipauza din Liga I, tehnicianul Petre Grigoraş a pus sub lupă evoluţia Pandurilor din primele două meciuri ale sezonului, iar concluzia este că va mai trebui să lucreze la faza de atac.

Pentru meciurile care urmează, cele cu Dinamo şi CFR, Grigoraş va trebui să aibă un atac cu mult mai puternic dacă va dori ceva puncte...
Pentru meciurile care urmează, cele cu Dinamo şi CFR, Grigoraş va trebui să aibă un atac cu mult mai puternic dacă va dori ceva puncte...

Acum, că a decis să continue cu Pandurii şi să se întoarcă la grijile legate de echipă, primele două etape deja scurse din noul sezon al Ligii I au adus în centrul atenţiei lui Petre Grigoraş şi ceva probleme în jocul elevilor săi. Cea mai importantă dintre ele pare a fi cea din compartimentul exclusiv ofensiv, acolo unde tridentul Stromajer-Batin-Lemnaru nu îndeplinesc condiţia omogenităţii. Totuşi, Grig speră ca şi această problemă să fie rezolvată în perioada imediat următoare: „Trebuie să recunoaştem că atacul nu a funcţionat aşa cum ne-am dorit, dar mai avem vreo trei pauze competiţionale până la sfârşitul turului. Putem să schimbăm şi aşezarea şi jucători pentru a introduce pe cei mai buni la momentul respectiv. Nu o să-mi dau niciodată singur peste picioare şi să introduc un jucător care nu merită să joace. Dacă l-am introdus înseamnă că aşa am crezut eu de cuviinţă. E clar că lipsesc relaţiile de joc între Lemnaru, Batin care sunt noi veniţi. Lemnaru joacă pe un post nou, Batin a venit de puţin timp la noi. Sunt convins că cât de curând va apărea şi un joc mai concludent din partea lor.”, spune antrenorul Pandurilor.

Pleaşcă încă nerefăcut
În afară de problema constatată în compartimentul de atac al Pandurilor , Petre Grigoraş mărturiseşte că a trebuit să se mai confrunte şi cu problema indisponibililor din lot. Grig spune că în faza defensivă a fost lipsit de aportul unui jucător extrem de important, tânărul Marian Pleaşcă, cel care resimte încă probleme medicale şi care va fi apt 100% abia peste câteva săptămâni: „Accidentarea lui Pleaşcă a fost mult mai gravă şi recuperarea lui va mai dura. Nu ştiu dacă va fi în lot etapa viitoare, dar de jucat va fi greu.” În acelaşi timp, tehnicianul Pandurilor recunoaşte faptul că nici în ceea ce priveşte 11-ele de bază, acesta nu este în proporţie de 100% conturat: „E posibil să schimb 1-2 jucători de la o etapă la alta, maxim 3. Merg pe anumite principii pe care am funcţionat şi nu mă schimb radical.”, concluzionează Grigoraş.

Pandurii, naţionala… şi Grig!
Evoluţiile costant bune ale Pandurilor din ultima vreme, ca şi jocul extrem de ofensiv „marca” Petre Grigoraş, au tras atenţia lumii bune a fotbalului românesc şi implicit acea a selecţionerului naţionalei, Victor Piţurcă. După ce a asistat la o plăcută surpriză din partea lui Piţi, care i-a convocat la ultima acţiune a primei reprezentative nu mai puţin de trei jucători sub „tricolor”, Grig nu se fereşte să remarce faptul că Pandurii au ajuns acum pe cai mari. Totuşi, tehnicianul formaţiei gorjene speră ca respectivele convocări ale lui Chiricheş, Brata şi Pintilii să nu rămână doar simple experimente: „Dacă m-am uitat eu bine, Pandurii sunt a doua echipă după Steaua, la numărul de jucători convocaţi la echipa naţională. Ei au dat şase, noi trei, deci suntem înaintea altor echipe cu nume din campionatul românesc la acest capitol. Şi dacă mai punem la socoteală şi jucătorii convocaţi la tineret, pot să zic că stăm foarte bine, nici eu nu mă aşteptam, sincer. Dar, este o mândrie şi pentru mine şi pentru oraş. Important e să nu ne facă de ruşine şi să nu fie unica selecţie, ci să devină jucători de bază.”, a declarat Petre Grigoraş.