Petre Grigoraș: „Suntem pe tobogan!”

Din păcate, Pandurii nu a reuşit pe teren propriu decât o remiză în compania codaşei Ligii 1, CS Turnu Severin. Grigoraş consideră acest ultim rezultat drept o înfrângere menită a adânci criza la echipa sa.

Pandurii a părut să aibă în mână meciul cu echipa severineană, însă marile erori defensive și ratările au făcut ca soarta meciului să fie scrisă în mare parte de execuțiile lui Zaharia. Deschiderea scorului a venit în urma unui contraatac al Pandurilor, Sverinul fiind cea care a avut inițiativa în debutul partidei. Lemnaru a centrat în fața porții în minutul 19, Cristea a venit lansat și, din centrul careului, a trimis în plasă o minge nefericit respinsă de defensiva oaspeților. Zaharia a adus egalarea cu o primă execuție de manual în minutul 41, extrema severineană având o misiune uşurată de lipsa marcajului în zona sa de acțiune, iar cele două echipe intrau la cabine cu un scor egal. Viera și-a adus echipa în avantaj cu o lovitură precisă de cap în minutul 58, iar Lemnaru a irosit șansa unui 3-1 cu care putea închide jocul în minutul 63. Severinenii au devenit din ce în ce mai tăioși pe contraatac, Neacșa a irosit o ocazie imensă în minutul 66 trimițând peste Mingote fără însă a prinde poarta, însă ținta n-a mai gresit-o Zaharia, care a egalat cu 7 minute înainte de final. Oapseții putea pleca cu o victorie de la Târgu Jiu, dar Vancea în minutele 90 și 92 a ratat din poziții ideale.

Erori defensive

Nereuşita din meciul de pe teren propriu cu ultima clasată l-a descumpănit pe antrenorul Pandurilor, Petre Grigoraş, care declară că nu înțelege care sunt cauzele căderii echipei sale. Grigoraș spune că a studiat foarte bine adversarul, a știut punctele slabe ale severinenilor, însă jucătorii săi nu au fost capabili în acest meci să pună în practică cele știute: „În apărare aveam un punct forte, dar pe fază defensivă am făcut erori mari. La golul doi, jucători care ştiau cum joacă adversarul direct, tot nu au putut bloca. Ştiam care sunt punctele lor forte şi cele mai slabe. Credeam că putem tranşa meciul pe punctele lor slabe, zona centrală, fundaşii centrali, mijlocaşii centrali şi atacantul central masivi şi lenţi şi puteam marja pe ei. Pe părţile laterale au viteză, dar degeaba am ştiu dacă nu am putut pune în practică. La golul doi a fost o greşeală de poziţionare a lui Pleaşcă. Nici Pleaşcă şi nici Rusu nu au putut acoperi bine partea dreapta. Au fost greşeli pe care nu le-am mai făcut, Pleaşcă a jucat imperial cu Steaua, iar acum a jucat slab. Şi fundaşii centrali nu au mai dat siguranţa dinainte”, s-a plâns Grigoraș.

Apăsarea locului doi

Pandurii a stat de la începutul campionatului și până după meciul cu CS Turnu Severin doar pe primele două locuri. Steaua s-a detașat în fruntea Ligii 1, iar Pandurii avea posibilitatea să-și betoneze poziția secundă în compania unor adversari nu foarte puternici, însă nu a reușit să o facă și a căzut pe locul 3: „Cred că acest loc 2 e apăsător pentru că am avut două oportunităţi fantastice să ne consolidăm poziţia. Din păcate, contra unor echipe accesibile, nu ne-am impus, am câştigat un singur punct. Puteam să şi câştigăm, am avut 2 oportunităţi la 1-0 şi 2-1, dar puteam şi pierde. Pentru mine un punct e egal cu zero. Nu mă încălzeşte deloc!”, a mai spus tehnicianul echipei gorjene.

Grig a vorbit despre demisie

Petre Grigoraş se gândeşte pentru prima oară de când este la Pandurii, să demisioneze.
Petre Grigoraş se gândeşte pentru prima oară de când este la Pandurii, să demisioneze.

Pentru prima dată de la preluarea Pandurilor, Petre Grigoraș a vorbit despre o eventuală demisie a sa, situația fiind catalogată de tehnician ca fiind una extrem de delicată. „E greu de spus… Dacă ar fi altă soluție care să scoată echipa, aș face tot posibilul ca echipa să iasă din acest impact. Eu știu, cu jucătorii sau personal să îmi iau la revedere, să creez un șoc la echipă. Dacă și acest lucru ar fi în folosul echipei aș face-o pentru că e un moment foarte greu și în asemenea momente o astfel de schimbare poate aduce un declic. Dacă iubești ceea ce ai făcut și ceea ce ai încercat să construiești undeva și vine momentul în care nu mai ai soluții, există și posibilitatea asta pentru că e păcat de echipă, de jucători”, a declarat Grigoraș. Acesta a mai precizat că nu este vorba de o demisie depusă, însă este o variantă pe care trebuie să o ia în calcul: „Am spus că este o alternativă, dar n-am spus că mă duc la conducători să-mi dau demisia. O să discut cu jucătorii și în urma discuțiilor pe care o să le am cu jucătorii poate o să apară dintre ei care să spună că vinovați suntem noi. Există și o astfel de posibilitate. În situația asta e varianta demisiei, dar nu pot să o fac decât în urma discuției cu ei. Să fim corecți cu noi, să spunem lucrurilor pe nume și poate rezolvăm situația. Ne-am făcut un nume, aveam o anume identitate și, din păcate, în ultima lună ne-am cam pierdut-o și în astfel de cazuri și asta e o variant.”, a completat Grigoraș.

Pandurii Târgu Jiu – CS Turnu Severin
2-2 (1-1)
Stadion „Municipal” Târgu Jiu, spectatori: 2.500
Au marcat: C. Cristea (min. 19), Viera (min. 58) / Zaharia (min. 41 și 83)
Pandurii: Mingote – Rusu (min. 46 Pleașcă), Viera, Mamele, Vlad – Voiculeț, Nistor, C. Cristea – Boutadjine (min. 46 Răduț), Lemnaru, Maxim (min. 83 Băcilă). Antrenor: Petre Grigoraș.
CS Severin: Marinescu – Mitic, Durimel, Dandea, Giurgiu (min. 78 Kader) – Golic, Moutinho – Buleică, Vancea, Zaharia – Arnăutu (min. 57 Neacșa, min. 91 Gugu)). Antrenor: Nicolo Napoli.
Arbitri: Marius Avram – Mircea Orbuleț, Eduard Ungureanu.
Cartonașe galbene: Rusu (min. 11), Răduț (min. 69), Cristea (min. 93) / Giurgiu (min. 44), Moutinho (min. 78), Kader (min. 81)

E clar, suntem pe topogan! Acum chiar pot să spun că e vorba despre o criză la Pandurii. Acest egal pentru mine este o înfrângere. Voi încerca să găsesc soluţia pentru a ieşi din criză, iau în calcul orice variantă, chiar şi demisia mea. Este necesar un şoc la echipă pentru că am ajuns acum doar o umbră a echipei ce obţinea o serie de rezultate foarte bune. După ce voi vorbi cu jucătorii şi mă voi consulta şi cu cei din conducere, voi lua o decizie asupra a ceea ce trebuie făcut.
Petre Grigoraş, antrenor Pandurii Târgu Jiu