Petre Grigoraş stabileşte primul 11 în Austria

Pandurii au ajuns luni seara pe pământ austriac iar Grigoraş va lucra  intens la găsirea unui prim 11 ideal. Doar jumătate din lotul pandurilor a plecat cu autocarul de la Târgu Jiu, restul alăturându-se colegilor direct pe aeroportul din Otopeni.

Pandurii trebuie sa traga tare sa-l convinga pe Grigoras ca merita sa joace
Pandurii trebuie sa traga tare sa-l convinga pe Grigoras ca merita sa joace

Pandurii au fost întâmpinaţi călduros de gazdele austriece la sosirea la hotelul Saliterhof din localitatea Saalfelden. Un mesaj pe care scria mare „Welcome team Pandurii (Bine aţi venit)” dar şi steagul României afişat ostentativ pe hotel au fost surprizele austriecilor.

Pandurii, gata de joc !
Pandurii s-au reunit la aeroport luni după amiaza şi seara erau deja în Austria. „Suntem gata de cantonament. Grigoraş s-a axat pe pregătirea fizică la Sibiu iar acum urmează un alt stagiu cu şase meciuri de verificare bune. La finalul cantonamentului se va contura primul 11. Avem adversari destul de puternici,  numai de prima ligă din Europa şi Asia. Noi nu vom juca cu o echipă slabă, primul meci dacă se respectă programul îl avem miercuri cu naţionala Uzbekistanului, locul 4 la ultima Cupă a Asiei” a spus şeful delegaţiei, vicele Temelescu.

Pandurii au fost intampinati cu steagul tricolor in Austria
Pandurii au fost intampinati cu steagul tricolor in Austria

Cui i-e frică de hoţi?
Gazdele austriece au făcut tot posibilul să-i facă pe panduri să se simtă bineveniţi. Cel mai important însă pentru gorjeni e să fie feriţi de hoţii care i-au prădat de două ori pe stelişti în Austria. „Nu ne este frică pentru că am vorbit cu agentul care se ocupă de noi. Avem un hotel frumuşel, suntem singuri în hotel şi nu sunt angajaţi din Bulgaria, Serbia sau din alte ţări dubioase. De acolo venea pericolul” spune râzând vicele Temelescu completat de brazilianul Cardoso: „Nu mi-e teamă de hoţi. Trebuie să avem grijă oriunde şi să nu se întâmple la fel şi cu noi. Asta e, dacă Steaua nu a avut grijă, dacă au dormit (râde)…Eu mă duc cu puţini bani pentru cumpărături în ziua liberă, dacă avem vreuna şi de restul să mai am grijă cu calculatorul, cu telefonul mobil.”

Lupta pentru titularizare
Deşi la prima vedere, Grigoraş nu va avea prea multe dureri de cap cu alegerea jucătorilor titulari pentru că lotul e aproape neschimbat, lucrurile stau cu totul altfel. „Să nu se creadă nimeni titular dinainte, că va rămâne sigur pe bară!” avertizează ferm tehnicianul care va stabili primul 11 după primele 3-4 jocuri de verificare:
Portar: -aici lupta se dă între tinereţea lui Lazar şi experienţa portughezului Mingote. Momentan Lazar are prima şansă după evoluţiile bune din retur.
Fundaş dreapta: -pentru locul lăsat liber de Matei se bat cu şanse reale Rusu şi Pleaşcă. Primul pare să aibă un avantaj, fiind un jucător foarte apreciat de Grig dar Pleaşcă e capabil de surprize.
Fundaşi centrali: -pentru moment titularii cerţi în centrul apărării sunt Chiricheş şi Viera. Cei doi formează deja un cuplu sudat şi e greu de crezut că tinerii Rada sau Tătaru le pot pune probleme.
Fundaş stânga: -Grecu e omul de bază în banda stângă şi ar putea fi concurat doar de Cardoso pe care tehnicianul l-a folosit totuşi mai avansat în retur. Tânărul Vlad nu poate emite încă pretenţii la titularizare.
Mijlocaş central dreapta: -la mijloc se dă cea mai interesantă luptă pentru un loc de titular. Voiculeţ sau Nistor ar putea acoperi acest post rezervat de Grigoraş pentru un Xavi de Târgu Jiu, adică omul responsabil cu pasele.
Mijlocaş la închidere: – aici e simplu, locul căpitanului Mihai Pintilii fiind bătut în cuie. Tânărul Avramescu îl va suplini la nevoie pe Pintilii.
Mijlocaş central stânga: -bosniacul Stojan Vranjes a câştigat lupta pentru acest loc în retur dar acum va avea parte de concurenţă dură după venirea lui Călin Cristea de la Alba Iulia. Şi Nistor poate acoperi acest post.
Extremă dreapta:- aici nu există niciun semn de întrebare, Băcilă fiind soluţia ideală. Cu Hidişan dispărut din peisaj, Băcilă îl are ca şi concurent doar pe Olimpiu Bucur, jucătorul aflat încă în probe.
Atacant central: -Lemnaru e favoritul lui Grigoraş iar atacantul cumpărat de la U Cluj nu poate lipsi din primul 11. Dacă Grig va alege să joace clasicul 4-4-2, atunci Stromajer va fi şi el titular, dacă nu slovenul a dovedit că poate fi o soluţie şi în partea stângă în 4-3-3.
Extremă stânga: -în funcţie de adversarul întâlnit dar şi de partitura tactică abordată de antrenor aici ar putea apărea fie Cardoso sau Brata sau mai ofensivul Stromajer. Şi Cristea poate juca aici astfel că banda stângă este perfect acoperită la Pandurii.
Grigoraş mai vrea neapărat un vârf de atac care să-i concureze pe Lemnaru şi Stromajer. Principalele ţinte sunt Batin de la CFR Cluj şi Axente de la Poli Timişoara iar ca variantă de rezervă rămâne aducerea unui atacant străin din zecile propuşi pandurilor în stagiul din Austria.
Căpitanul pandurilor Mihai Pintilii ar putea rata primul amical programat miercuri după ce a suferit o ruptură fibrilară în finalul stagiului de la Sibiu. Pintilii va mai trebui să stea pe bară câteva zile în timp ce restul jucătorilor care au acuzat diverse probleme medicale, Chiricheş, Tătaru sau Lazar sunt acum complet refăcuţi.