Petre Grigoraș: „Nu am câştigat decât două partide în deplasare…”

Antrenorul Pandurilor constată că mai are mult de lucru până la finalul sezonului, iar un prim reper ar fi acela legat de partidele din deplasare, acolo unde Pintilii and Co. se dovedesc a fi cam mieluşei.

Una dintre bubele Pandurilor în 2012 pare a fi acea a lipsei de eficienţă a atacanţilor lui Grig, iar cel mai bun exemplu îl constituie Vali Lemnaru, care a marcat 2 goluri în ultimele două etape după o secetă de 7 luni.
Una dintre bubele Pandurilor în 2012 pare a fi acea a lipsei de eficienţă a atacanţilor lui Grig, iar cel mai bun exemplu îl constituie Vali Lemnaru, care a marcat 2 goluri în ultimele două etape după o secetă de 7 luni.

Deşi victoriile înregistrate în 2012 indică o egalitate perfectă (1-1) între partidele câştigate pe teren propriu şi cele câştigate pe teren străin, de-a lungul sezonului Pandurii a fost echipa care a afişat un adevărat contrast, în special atunci când vine vorba despre rezultate, respectiv evoluţiile grupării de fotbal gorjene din dreptunghiul verde. Luând ca reper acest aspect, tehnicianul Petre Grigoraş îşi doreşte să vadă dacă elevii săi îşi vor depăşi pe final de sezon statutul de „mieluşei” în deplasare: „Nu am câştigat decât două partide în deplasare, în campionatul ăsta, la Steaua şi Mioveni, deşi, nici prea multe înfrângeri nu avem. O să mai vedem la meciurile următoare dacă suntem mieluşei sau ne-am maturizat şi ne-am făcut berbeci. Evident că mi-aş dori să fim ceva mai berbeci!” Deşi au fost foarte aproape de un rezultat pozitiv, în ultima etapă de campionat, Pandurii s-a înclinat din nou pe teren străin, de această dată la Gaz Metan Mediaş, scor 3-2 pentru gruparea sibiană.

„O clasare în primele 10 ar fi realizabilă”
Chiar dacă, de-alungul primei părţi de campionat, Pandurii a cochetat în dese rânduri cu primele cinci poziţii din clasamentul Ligii I, iar momentan se situează pe locul VIII, adică în obiectiv, tehnicianul Petre Grigoraş este de părere că mai are de transpirat până când echipa gorjeană va prinde plutonul de Top 10. Privind însă în trecutul apropiat, Grigoraş descoperă că dacă şi-ar fi păstrat lotul intact, cu totul altfel ar fi stat lucrurile, Pandurii putându-se gândi chiar la un loc de Cupe Europene. „Mai avem nevoie de multe puncte pentru a ne încadra în primele 10. Vom depinde de noi. Mai avem 3 meciuri pe teren propriu şi 4 în deplasare. Va fi foarte greu. Ca să ocupăm un loc cât mai bun depindem numai de noi. O clasare în primele 10 ar fi realizabilă şi orice loc mai sus ar fi un bonus. Dacă mă întrebaţi dacă putem spera la un loc 5 sau 6 cu lotul pe care-l aveam în iarnă, poate eram puţin mai optimist. Poate aveam şanse mari la cupele europene. Însă, acum e cu totul alta situaţia.”, punctează antrenorul Petre Grigoraş.

Planurile lui Grig pentru sezonul următor
Traseul foarte bun din prima parte a campionatului, urmat apoi de schimbările petrecute în iarnă îi dau prilej de meditaţie tehnicianului Pandurilor, Petre Grigoraş. Antrenorul grupării de fotbal gorjene nu ezită să-şi facă încă de pe acum planuri pentru sezonul 2012-2013, unul de la care aşteaptă mult mai multe decât o clasare între primele zece echipe din Liga I. „Nu sunt atât de liniştit pentru că întotdeauna îmi doresc mai mult. Să nu credeţi că mă mulţumeşte postura asta de echipă care stă pe locul 8. Ca să construieşti ceva în linişte pentru sezonul următor trebuie să ai material de lucru. Noi mai avem nevoie de jucători în vară, deocamdată nu se pot face transferuri. În vară, sută la sută, dacă vrem să ne propunem altceva, mai avem nevoie de cel puţin 4 jucători. Bineînţeles cu condiţia să nu mai plece nimeni. Sper ca de data asta să ajung la un numitor comun (n.r. -cu cei din conducere) şi să încercăm un obiectiv de cupă europeană. Nu ştiu dacă îl putem atinge, dar putem să încercăm.”, a dezvăluit Grigoraş.