Petre Grigoraș: „Fotbalul a fost nedrept cu noi…”

Tehnicianul Pandurilor, Petre Grigoraş, încearcă să găsească explicaţii pentru eşecul formaţiei sale din partida cu Astra Ploieşti. Ca urmare, „principalul” de pe banca gorjeană a început să vadă şi fotbalul „nedrept”.

Nereuşita Pandurilor din meciul cu Astra, scor 1-2, a fost pusă de către gorjeni pe seama neşansei.
Nereuşita Pandurilor din meciul cu Astra, scor 1-2, a fost pusă de către gorjeni pe seama neşansei.

Pandurii au încercat totul, au reuşit aproape totul, mai puţin să învingă luni seară, Astra norocoasă. Cum nu a găsit nicio problemă în evoluţia jucătorilor săi, tehnicianul Petre Grigoraş crede că înfrângerea din faţa prahovenilor a venit şi pe fondul lipsei de noroc: „Păcat, nu întotdeauna fotbalul este şi corect, din punctul meu de vedere am dominat autoritar mai bine de 80 de minute din acest joc, ne-am creat situaţii foarte bune, şi la un moment dat, când eşti nemulţumit cu un punct primeşti lovitura decisivă, când eşti cu toată echipa în careu. Cam asta a fost istoria jocului pe care nu meritam să-l pierdem sub nici o formă, poate şi un egal ar fi fost nedrept. Noi rămânem cu jocul bun şi cu ocaziile, iar ei cu trei puncte. A fost o mare lipsă de şansă. E păcat de munca noastră, nu am chiar nu am ce să le reproşez jucătorilor mei, îi felicit pentru atitudine şi pentru modul în care au reuşit să revină de la 0-1 din minutul 4. Am reuşit să revenim, să controlăm partida, să avem ocazii, am trimis balonul de două ori în bară, dar fotbalul a fost nedrept cu noi. A fost ziua în care Pandurii Târgu Jiu a jucat foarte bine, dar a pierdut. Luăm din acest meci doar lucrul bun, că echipa a jucat bine şi poate ne revanşăm în jocurile următoare.”, a mărturisit antrenorul Pandurilor.

„Se întâmplă o dată la zece meciuri!”
Partida de luni seară a avut, printre altele, două momente psihologice care au tăiat din elanul Pandurilor în faţa Astrei: ieşirea forţată din teren a internaţionalului Vlad Chiricheş şi marea ratare din situaţie clară de gol a slovenului Jaka Stromajer de la mijlocul reprizei secunde, „amănunte” ce s-au dovedit a fi decisive la finalul disputei de pe „Municipalul” târgujian. Şi în cazul de faţă, tehnicianul Petre Grigoraş crede că tot ghinionul a fost acela care şi-a spus cuvântul, un ghinion care „se întâmplă o dată la zece meciuri!”. „Normal că ieşirea lui Chiricheş a dereglat într-un anumit fel sistemul defensiv, chiar şi pe cel ofensiv, dar şi cei care au intrat au făcut un joc destul de bun. Din păcate însă, nu numai ratarea lui Stromajer a contat pentru că au fost şi altele, pur şi simplu zeiţa Fortuna nu a fost de partea noastră. Se întâmplă o dată la zece meciuri să controlezi un meci aşa cum l-am controlat noi şi să pierzi! Aş vrea ca următoarele zece meciuri să jucăm în acelaşi ritm şi sunt convins că o să câştigăm măcar opt din ele.”, a opinat Grig. Cert este că după partida de luni seară cu Astra, pentru a mai îndepărta din neşansă, antrenorul Pandurilor a decis să meargă împreună cu jucătorii la o mânăstire din apropiere, fapt consumat chiar ieri.

Regretele unui loc II…
Neaşteptata înfrângere cu Astra nu a fost lipsită de urmări pentru cei de la  Pandurii. Pe lângă faptul că elevii lui Grigoraş au resimţit o cădere psihică, cele trei puncte pierdute ar fi însemnat în caz de victorie, un istoric loc secund în clasamentul Ligii I după 8 etape de campionat. „Băieţii sunt afectaţi şi orice suporter cred că e afectat. Pentru că atunci când joci prost poate nu eşti atât de afectat, dar când joci bine şi controlezi partida de la un capăt la altul e normal să fi afectat. Va trebui să mergem înainte, păcat că era un vis frumos, pentru câteva etape eram şi noi cocoţaţi pe un loc doi. Dar nu am putut…”, a concluzionat antrenorul Pandurilor, Petre Grigoraş.

Şumudică: Acest joc a făcut onoare fotbalului
Dacă Grigoraş nu s-a sfiit să-şi arate dezamăgirea pentru rezultatul consemnat luni seară pe „Municipalul” târgujian, omologul său de pe banca Astrei, Marius Şumudică, a părut extrem de fericit. După ce a încercat să facă o scurtă „diagramă” a meciului, totuşi, „Shumi” a dat dovadă de fair-play şi a recunoscut faptul că victoria echipei sale e venit cu multă şansă, un rezultat de egalitate fiind cel mai nimerit. „A fost o partidă cu două reprize diametral opuse, în prima repriză la prima acţiune am deschis scorul, după care ne-am retras şi am invitat Pandurii peste noi. Nu am reuşit să învăţăm să jucăm sub presiune şi că nu poţi să conservi astfel un rezultat când deschizi scorul în primele zece minute. Pot să spun şi am recunoscut că am avut noroc la acest meci, Pandurii a făcut un joc extraordinar. Din punctul meu de vedere cred că un rezultat de egalitate era mai echitabil chiar dacă ei au avut mai multe ocazii de gol. Asta e viaţa, acesta e fotbalul, am avut şansă de data aceasta, dar poate altă dată nu o să avem atâtea şanse. Felicit echipa Pandurii, felicit publicul spectator pentru că contează foarte mult, ai identitate ca echipă în momentul în care ai un public ca acesta în spate. Felicit jucătorii mei şi sunt mulţumit, au făcut un meci foarte bun având în faţă un adversar în cea mai bună formă la acest moment. De aceea rezultatul este şi mai mare pentru mine. Cred că a făcut onoare fotbalului românesc acest joc, sunt două echipe care au un ritm aparte, care au viteză de joc, două echipe care joacă un fotbal bun. Felicit Pandurii şi felicit Astra pentru acest joc şi cred că a fost unul din jocurile bune ale acestui început de campionat.”, a ţinut să declare tehnicianul care şi-a dovedit până acum invincibilitatea pe banca Astrei.

Am avut mare ghinion, la două bare, ce poţi să spui…? Şi să iei două  goluri din două ocazii. Astra a meritat pentru că a ştiut să dea gol din cele două ocazii pe care le-a avut. S-au întâlnit aici două echipe care joacă fotbal, Astra a câştigat pe merit la Târgu Jiu.
Marin Condescu – preşedinte CA Pandurii Tg-Jiu

Sunt foarte mulţumit de victorie, am întâlnit o echipă extraordinar de tare şi una din cele mai bune formaţii din Divizia A. S-au întâlnit o echipă foarte bună pe atac, Pandurii Târgu Jiu, şi una foarte bună pe apărare, Astra. Pandurii au avut ghinion, iar noi am avut noroc, că aşa e în fotbal. Nu trebuie să fi cel mai bun mereu, trebuie să ai şi puţin noroc, mai mult noroc decât celălalt.
Ioan Niculae, patron Astra Ploieşti