Petre Grigoraș: „Există concurenţă în echipă, avem posturile acoperite cam peste tot”

Tehnicianul Pandurilor, Petre Grigoraș, este mulțumit în mare parte de lotul pe care îl are la dispoziție și consideră că, având o concurență mai mare pe posturi, poate face performanță la echipa gorjeană.

Deşi a pierdut câteva piese grele, Grigoraş a reuşit să aibă din nou la dispoziţie un lot complet pe posturi.
Deşi a pierdut câteva piese grele, Grigoraş a reuşit să aibă din nou la dispoziţie un lot complet pe posturi.

Dacă în sezonul trecut a fost nevoit ca de multe ori să apeleze la improvizații și să meargă pe mâna unor tineri mai puțin experimentați în unele partide dificile, acum Grigoraș mărturisește că are un lot mult mai echilibrat, care îi oferă mai multe variante viabile: „În acest sezon e clar că am mai multe soluţii de joc decât am avut în ultima vreme. E clar că există concurenţă în echipă, avem posturile acoperite cam peste tot şi asta mă bucură foarte mult. Performanţa nu se poate realiza decât dacă ai materie primă bună la dispoziţie, dacă inspiri determinare şi profesionism”, a declarat Petre Grigoraș.

Se poate şi cu „refuzaţi”

În ultimele sezoane, Pandurii cu Grigoraş la timonă s-a remarcat mai ales prin jocul plin de dezinvoltură, dar şi ofensiv, în ciuda faptului că în componenţa echipei de fotbal gorjene nu s-au aflat vedete. Ba mai mult, până şi jucători „refuzaţi” de alte echipe ajunşi şi care şi-au făcut loc în formaţia olteană, s-au dovedit până acum extrem de utili. Grig încearcă să înlăture „misterul” performanţei sale la Tg-Jiu: „Nu ştiu dacă există vreun secret în jocul echipei pentru că filosofia mea de joc o cunoaşte toată lumea. Rezultatul se datorează faptului că au realizat şi jucătorii că noi nu jucăm prin individualităţi, ci prin intermediul unei echipe, sunt un monolit, un grup. Însă e de remarcat faptul că putem să avem rezultate foarte bune şi cu jucători ce nu au prea mare experienţă şi care au fost refuzaţi de alte echipe. Iar eu, ca şi antrenor, mă pot lăuda că am o libertate şi un sprijin deplin din partea conducerii clubului.”

Mulțumit de Kader

Chiar dacă în mare parte este mulțumit de ceea ce are la dispoziție, Grigoraș nu spune nu întăririlor, iar ivorianul Barry Kader pare să fie destul de aproape de a semna cu Pandurii. „L-aș păstra. E combativ, știe cu mingea, acum rămâne să vedem și condițiile în care ar putea rămâne. Trebuie să vorbească cu conducerea”, a declarat Grigoraș despre mijlocașul la închidere sosit în probe de la echipa la care a venit în urmă cu mai mulți ani și Constant Djakpa. Pe lângă ivorian, ieri la Pandurii s-a mai antrenat și un alt jucător francez, tot mijlocaș, Jonathan Ribadeira. Acesta tocmai a împlinit 24 de ani, a evoluat în sezonul trecut în liga a treia franceză, la Red Stars 93, echipă pentru care a jucat 888 de minute în 17 partide. La Târgu Jiu a mai sosit un jucător israelian, dar acesta nu a fost mulțumit de oraș și a plecat înainte de a se antrena cu echipa gorjeană: „A venit, nu i-a plăcut orașul și hotelul și a plecat, din păcate. Era un jucător pe care l-aș fi vrut”, a spus Grigoraș, care a menționat că jucătorul a fost atât de pretențios și datorită faptului că în scurt timp soția acestuia ar fi trebuit să nască.