Petre Grigoraș: „Eu sunt antrenor la Pandurii, nu sunt impresar sau scouter!”

Tehnicianul Pandurilor spune că atribuțiile sale la echipă sunt să antreneze ceea ce are la dispoziție, căutarea jucătorilor cu care să-și completeze lotul fiind responsabilitatea altor oameni din staff-ul gorjenilor.

Petre Grigoraş ştie că unitatea grupului face o echipă de fotbal, mai puţin vedetele...
Petre Grigoraş ştie că unitatea grupului face o echipă de fotbal, mai puţin vedetele...

Petre Grigoraș este gata de reluarea pregătirilor la Pandurii, se gândește la evoluțiile gorjenilor din retur, la felul cum va reuși să suplinească golurile lăsate de plecările din ultima vreme. Cu toate acestea, antrenorul Pandurilor spune că el nu a vorbit cu niciun jucător pentru a-l convinge să vină la Târgu Jiu: “Puteţi să precizaţi cu litere mari, de tipar: Eu sunt antrenor la Pandurii, nu sunt impresar sau scouter! Pot să-mi dau cu părerea vis-à-vis de unii jucători de care avem nevoie, dar nu o să fac vreodată lobby pentru vreun jucător sau să iau direct un fotbalist de pe DVD-uri. Asta nu se va întâmpla. Eventual o să meargă cineva să urmărească jucătorii mai interesanţi sau eu o să-i pot urmări la 2-3 jocuri de verificare în Antalya. Nu am discutat personal cu niciun jucător din Liga I în vederea unui transfer, dar nu pot să spun că cei din conducere nu au făcut asta în această iarnă”, a declarat Petre Grigoraș.

Este convins că-i vor fi aduși 2-3 jucători
Chiar dacă, pentru moment, nu a fost făcut public niciun nume dintre cele ale jucătorilor ce ar putea ajunge la Pandurii în această iarnă, Grigoraș spune că nu-și face probleme, fiind sigur că vor fi și achiziții, nu doar plecări: „Eu am avut o discuţie foarte elegantă cu conducerea la finalul lui 2011 şi am fost înţeles atunci că ar fi nevoie de 2-3 jucători pe posturile rămase descoperite. Este clar că trebuie să aducem ceva nou şi sunt convins că ne vom descurca, vom rezolva şi această problemă”, a specificat antrenorul echipei gorjene. În această iarnă, Pandurii s-a despărțit de Vlad Chiricheș, jucător vândut Stelei încă din vara trecută, dar și de Stojan Vranjes și Jaka Stromajer, jucători cu diverse probleme extrafotbalistice. În afara celor trei, Pandurii nu se va putea baza în continuare, pentru o bună bucată de vreme, de alți doi jucători, Cosmin Băcilă și Marian Pleașcă fiind în perioada de recuperare după accidentările grave suferite în toamnă.

Mizează pe grup
Deși recunoaște că i-ar fi plăcut să-l aibă sub comandă pe Chipciu, jucător ajuns în cele din urmă la Steaua, Grigoraș spune că Pandurii va rămâne o echipă fără vedete, în care forța grupului va fi cea care va aduce rezultate: “Nu pot să dau alte nume, dar recunosc acum că şi eu îl vroiam pe Chipciu, însă nu cred că aveam prea multe şanse să-l luăm. Acuma nici nu trebuie să ridicăm nasul prea sus pentru că Pandurii nu-şi permite extravaganţele altor echipe… În plus, pentru mine a contat şi va conta cel mai mult păstrarea actualului nucleu de jucători. Eu mizez pe continuitate, rezultatele apar atunci când ai o echipă, nu doar individualităţi! E treaba lor ce fac alţii dacă îşi permit luxul să transfere jucători pe bandă rulantă. Nu aş zice însă, “Nu”, dacă ne-am mai întări cu 2 jucători de profil ofensiv, mă refer la un atacant şi un om de bandă, posibil un mijlocaş”, a mai declarat Grigoraș.

Așteaptă convocări și la tineret
Avându-l convocat la naționala de seniori pe Mihai Pintilii, tehnicianul Pandurilor spune că este de așteptat ca și alți jucători din echipa sa să fie convocați la lotul de tineret. „Se pare că şi tineretul va avea o acţiune similară în perioada aceasta de iarnă, deci s-ar putea ca Pandurii să mai dea şi alţi jucători la naţională. De data asta, eu unul chiar nu mai vreau să mai comentez nimic, pentru mine e mai important că sunt selecţionaţi, deci prefer să iau doar partea plină a paharului. Să fim mândri că sunt căutaţi jucătorii noştri, că sunt chemaţi la naţională. În plus, acesta este programul pe care îl avem toţi şi respect deciziile celor de la Federaţie”, a mai declarat Grigoraș.