Petre Grigoraș: „E clar că ne-ar mai trebui ceva atacanţi…”

Tehnicianul Pandurilor, Petre Grigoraş, se gândeşte deja la sezonul următor după ce a primit promisiuni de la conducerea clubului gorjean că îşi păstra va lotul actual, plus, din vară, ceva întăriri.

Tehnicianul Pandurilor, Petre Grigoraş, visează la un obiectiv îndrăzneţ pentru sezonul viitor.
Tehnicianul Pandurilor, Petre Grigoraş, visează la un obiectiv îndrăzneţ pentru sezonul viitor.

Deşi mai sunt de disputat câteva etape din acest campionat, Grigoraş este şi cu gândul la sezonul următor. După ce lotul gorjean a avut serios de suferit în această iarnă, iar obiectivul pentru sezonul viitor se anunţă a fi unul ceva mai ambiţios, antrenorul Pandurilor şi-a pus pe hârtie priorităţile pentru la vară: „E clar că ne-ar mai trebui ceva atacanţi, care să marcheze constant. La vară va fi ceva de genul cerere şi ofertă… Eu unul, am vrut şi acum, dar nu pot să iau pe oricine şi oricând. Nu vreau să mai dau nume, Curelea e unul dintre ei, însă m-am izbit de nişte preţuri prohibitive. Sper totuşi ca în vară să reuşim să aducem 2-3 jucători de atac, bineînţeles cu condiţia să nu mai plece nimeni din echipă. Dealtfel am şi spus că dacă nu va pleca nimeni şi vom aduce cam vreo 4 jucători, ne putem gândi şi la lucruri mai frumoase. O să trebuiască şi un fundaş central stânga, pentru că Rada este încă necopt, un mijlocaş şi doi atacanţi. Îmi doresc un lot compact, de 16-17 fotbalişti de valori aproapiate.”, mărturiseşte Petre Grigoraş.

„Înţelegere” cu Nea Mărin
Fără doar şi poate că fixarea unui obiectiv mai îndrăzneţ al Pandurilor pentru sezonul viitor, sinonim cu un loc de cupe europene, este strict legat de rămânerea lui Petre Grigoraş la Tg-Jiu, dar şi păstrarea din vară încolo a jucătorilor cheie sub culorile grupării de fotbal gorjene. Legat de acest aspect, Grigoraş ţine să precizeze că s-a înţeles deja (verbal) cu cei din conducerea Pandurilor, iar dacă va beneficia şi de ceva întăriri, tehnicianul va antrena echipa olteană cel puţin încă un sezon. În caz contrar însă (dacă preşedintele Marin Condescu nu se va ţine de cuvânt), Grig va spune pas Pandurilor. „Eu nu am nevoie de o prelungire a mandatului la Pandurii pentru că respectivul meu contract este valabil acum până în 2013. Nu am făcut nici o clauză în contract referitor la condiţionarea plecării unor jucători cheie, eu nu sunt adeptul chestiei cu „întâi să văd ce bani iau şi apoi ce clauze să-mi bag”, am fost adeptul muncii în linişte, să am condiţii bune de antrenament şi de joc. Atâta timp cât o să ma rezultate, o să rămân, dacă nu, atunci nu are rost să mă dea nimeni afară, că o să plec eu singur. Un contract, o hârtie, contează mai puţin. Doar suntem oameni de cuvând şi înţelegerea pe care o am făcut-o cu domnul Condescu sunt convins că se va respecta. Deci, dacă vor pleca şi alţi jucători, sunt convins că dânsul nu se va opune ca eu să plec. Însă deocamdată nu se pune problema. Am şi discutat anumite puncte în urmă cu puţin timp vis-a-vis de ce va trebui să se întâmple în vară şi promisiunea este că nu va pleca niciun jucător de valoare.”, a dezvăluit Grigoraş. Tehnicianul moldovean Petre Grigoraş a preluat formaţia de primă ligă olteană Pandurii Tg-Jiu în urmă cu un sezon (octombrie 2010), succedându-l pe Ionuţ Badea. Antrenorul şi-a pus atunci semnătura pe un contract valabil pe 3 ani.

Băcilă, încotro?
Accidentat grav în turul campionatului, mijlocaşul Cosmin Băcilă a trecut cu bine de perioada de recuperare, însă pentru a reveni pe terenul de joc va mai trebui să aştepte până în sezonul următor. Un capitol aparte pentru viitorul lui Băcilă la Pandurii este totuşi mai puţin legat de starea sa de sănătate. Şi asta pentru că, peste o lună jucătorulului îi expiră contractul cu Pandurii, iar negocierile de prelungire a înţelegerii au fost întrerupte. Motivul, este acela legat de anumite clause din contract, cele două părţi neajungând încă la niciun acord.  Interesant este faptul că gruparea de fotbal gorjeană îl vrea în continuare pe mijlocaş, antrenorul Petre Grigoraş fiind decis să mizeze din toamnă pe jucător în banda dreaptă: „Bineînţeles că sunt pentru rămânerea lui Băcilă la Pandurii. Deja am discutat cu Cosmin, lui i s-a oferit un contract decent, pe 3 ani, însă e clar că nu poţi să obligi jucătorul să semneze. Dar, după ce am vorbit ultima cu el, eu cred că va rămâne. Sunt convins că se va ajunge până la urmă la o înţelegere, mai ales dacă e vorba de o problemă minoră, pe care aş putea-o rezolva şi eu.” Tehnicianul pare pus la curent cu toate discuţiile, însă nu se bagă prea mult atunci când vine vorba de contracte, mai ales că la orice echipă există regulamente de ordine interioară ce impun anumite clauze la contractele jucătorilor. Ori, şi la Pandurii există aceste puncte în contracte, iar Băcilă nu este de accord cu unul dintre, care specifică faptul că mijlocaşul poate beneficia de salariul integral doar dacă va bifa 60% dintre partidele din sezonul următor. “Cred că la toate echipele există acele clauze care specifică ca jucătorul să aibă cât mai multe meciuri în picioare într-un sezon pentru a-ţi lua banii integral. Atunci de ce ţi-e frică? Înseamnă că vi pur şi simplu pentru bani. Dacă nu joci titular, dacă eşti fricos, atunci du-te! Ce vrei, să ştergi banca de praf? Cred că ar fi o lipsă de încredre în propriile forţe atunci când nu accepţi să joci în 60% din meciuri. Vă spun şi eu că marea majoritate a jucătorilor au o anumită clauză şi nu neapărat la numărul de jocuri, ci la minute… Până şi antrenorii au o anumită clauză în contract, îţi îndeplineşti obiectivul, iei o anumită sumă de bani, nu ţi-l îndeplineşti, la revedere! Peste tot la noi în ţară se procedează aşa, nu ştiu ce se întâmplă afară în alte campionate.”, a precizat antrenorul Petre Grigoraş.