Petre Grigoraș: „Daca vom continua aşa, vom avea inevitabil, înfrângeri…”

Deşi a obţinut încă un punct pentru „zestrea” din acest sezon, tehnicianul Pandurilor, Petre Grigoraş, a ţinut să tragă un semnal de alarmă după partida cu Voinţa Sibiu.

Grigoraş va trebuie să rezolve problema inconstanţei din jocul echipei sale.
Grigoraş va trebuie să rezolve problema inconstanţei din jocul echipei sale.

Cel mai afectat om din tabăra Pandurilor după ultimul meci al grupării de fotbal gorjene s-a arătat a fi chiar tehnicianul Petre Grigoraş. Antrenorul formaţiei gorjene a pus evoluţia pe alocuri penibilă a elevilor săi pe seama lipsei de vigoare, dar şi de concentrare, „Voinţa” fiind cea care a reprezentat doar…. adversarul! „Bine că totuşi am luat un punct după o dominare a Voinţei. Nu am reuşit să îmi motivez jucătorii după victoria cu CFR, cred că nu au fost motivaţi nici pe sfert din cât au fost la acel meci. Trebuie să fim bucuroşi că am scos acest punct, unul nemeritat dacă este să judecăm după aspectul reprizei a doua, o repriză catastrofală făcută de noi. Aşa e fotbalistul, după un joc şi un rezultat foarte bune, apare delăsarea. Se putea şi mai rău, am fost la un pas să pierdem această partidă.”, a declarat tehnicianul Pandurilor după întâlnirea de la Sibiu.

„Mă îngrijorează jocul echipei”
Din câte se pare, evoluţia Pandurilor din partida de sâmbătă a tras un nou semnal de alarmă pentru tehnicianul Petre Grigoraş. „Principalul” de pe banca gorjeană a mărturisit că ar fi preferat să piardă meciul de la Sibiu decât să vadă o asemenea lipsă de atitudine din partea elevilor săi: „Chiar dacă eu le-am spus că la Sibiu vom avea un adversar extrem de tenace şi ne va fi greu, echipă care nu a pierdut niciun meci pe teren propiu, din păcate vorbele mele au fost în zadar pentru că la ce s-a demonstrat pe teren, nu asta este faţa Pandurilor. Mă îngrijorează jocul echipei şi rezultatul în sine. E îngrijorător pentru mine faptul că Mingote a fost omul meciului. Atâta timp cât jocul echipei este unul consistent, chiar dacă pierdeam cu Sibiul, dacă se dovedea maturitate, angajament şi determinare totală, nu as fi fost supărat. Sunt foarte puţin bucuros că am obţinut un punct, ceea ce nu mă satisface deloc pentru că daca vom continua în ritmul asta, vom avea inevitabil înfrângeri.”, a precizat Grigoras.

„ Noi doar atât am putut”
Proaspătul internaţional al Pandurilor, Vlad Chiricheş, a încercat să găsească şi el o explicaţie pentru ultima evoluţie a companiei sale. Fundaşul Pandurilor crede că la mijloc a fost vorba şi de o anumită oboseală acumulată de faptul că formaţia gorjeană a trebuit să susţină două partide în doar 6 zile: „Am făcut o primă repriză bună, dar în actul secund s-a simţit oboseala pentru că noi am jucat luni. E adevărat, cei de la Voinţa au făcut un joc foarte bun în repriza secundă, pe când noi doar atât am putut. Ne-a lipsit prospeţimea şi poate un pic de atitudine care să ne scoată din acea stare. Despre convocarea de la echipa naţională, sunt foarte fericit, sper să nu dezamăgesc dacă voi fi şi folosit.”, a mărturisit Vlad Chiricheş, cel care a răspuns pozitiv, luni, chemării lui Victor Piţurcă la prima reprezentativă.

Mesaj de la Grig pentru Chiricheş
Chiar dacă, la ultima acţiune a echipei naţionale, doi dintre jucătorii de la Pandurii figurau pe lista lui Piţi(fundaşul Vlad Chiricheş şi mijlocaşul Mihai Pintilii), pentru „dubla” oficială cu Luxemburg, respectiv Franţa, doar un singur elev al lui Grig va putea răspunde prezent. Este vorba de Chiricheş, tânărul fundaş aflându-se încă de luni, sub comanda lui Victor Piţurcă. Intrebat despre şansele lui Vlad Chiricheş de a bifa primul joc oficial sub tricolor, tehnicianul Pandurilor, Petre Grigoraş, se arăta destul de optimist, însă lăsa totul doar pe „mâna” lui Piţi. Cât priveşte neconvocarea celuilalt „pandur” la naţională, Mihai Pintilii, Grig crede că şansele mijlocaşului său abia acum încep să „se deschidă”. „Ştiam că doar Chiricheş va fi convocat la naţională pentru că am primit un telefon de la un oficial al Federaţie şi anume domnul Apolzan şi acesta mi-a comunicat că antrenorul Piţurcă l-a ales numai pe Vlad. Deci fundaşul nostru ştia dinainte de convocarea oficială şi ca să fim sinceri chiar merita după evoluţia lui din ultima vreme… Cu atât mai mult, cu cât, accidentarea lui Goian l-ar putea determina pe Piţi să îl şi treacă pe Vlad pe foaia de joc pentru primul meci, cel cu Luxemburg. Acum nu ştiu care vor fi şansele ca el să şi joace titular, dar asta o ştie cel mai bine selecţionerul. Oricum, eu îi urez multă baftă lui Chiricheş! În ceea ce-l priveşte pe celălalt jucător de la Pandurii aflat în vederile echipei naţionalene, Mihai Pintilii, eu zic că abia de acum încolo are deschisă o nouă portiţă, poate la următoarea convocare va fi şi el pe lista lui Piţurcă. Până atunci însă, e important să se pregătească cât mai bine şi să dea totul pe terenul de joc la echipa lui de club.”, este de părere tehnicianul Petre Grigoraş.