Petre Grigoraș: „Dacă nu eşti supărat că nu joci, înseamnă că nu ai ce căuta acolo…”

Pandurii îşi continuă tradiţia scelecţiilor de la naţionala României, începută în urmă cu câteva sezoane, atât la lotul echipei mari, cât şi la cel de tineret.

Petre Grigoraş îl îndeamnă la răbdare pe tânărul Alexandru Maxim (foto).
Petre Grigoraş îl îndeamnă la răbdare pe tânărul Alexandru Maxim (foto).

Ultimul performer al echipei gorjene, Alexandru Maxim, deşi nu a evoluat (în amicalul trupei lui Piţurcă din Slovenia) este încurajat de către tehnicianul Pandurilor, Petre Grigoraş. Grig spune despre Maxim că acesta ar trebui să aprecieze în primul rând faptul că a fost selecţionat, fiind convins că îi va veni rândul în viitorul apropiat să prindă şi ceva minute sub tricolor, dacă evoluţiile atacantului vor fi la fel de bune în Liga I. „Maxim e foarte tânăr şi a fost foarte bucuros că a prins selecţia. Nu cred că este vreun jucător care, la o echipă națională la care a fost selecţionat, să nu fie supărat dacă nu joacă. Dacă nu eşti supărat că nu joci, înseamnă că nu ai ce căuta acolo. Înceamnă că nu eşti ambiţios, că nu-ţi doreşti mai mult. În sine lui e, poate, un pic dezamăgit că n-a jucat, dar e decizia antrenorului şi trebuie respectată. El e mândru că a fost selecţionat, chiar dacă, momentan, nu a fost introdus în teren. La fel s-a întâmplat cu Viera, care, din cauza protocolului care n-a permis decât trei schimbări, nu a jucat nici el. Luni, ei trebuie să demonstreze că selecționările lor au fost pe merit.”, punctează Grigoraş.

Lazar, o speranţă de la „tineret”
Dacă atacantul Alexandru Maxim nu a prins nici măcar un minut în tricoul naţionalei mari, în schimb, portarul Pandurilor, David Lazar, a fost titular la meciul amical pe care reprezentativa de tineret a României l-a susţinut în Suedia. Evoluţia sigură a lui Lazar de la “tineret”, a fost motiv de satisfacţie pentru antrenorul Pandurilor, Petre Grigoraş: „M-am bucurat foarte mult pentru evoluţia lui Lazar la naţionala de tineret, l-am şi felicitat. Mă bucur că a apărat bine. Îl ajută şi în lupta sa pentru titularizare cu Mingote. Eu nu sunt adeptul schimbărilor radicale, foarte rapide, dar atunci când se va ivi ocazia va avea şansa lui, va avea şansa să apere la această echipă. Lazar este un portar care poate să apere oricând la noi.” Într-un joc amical disputat săptămâna trecută, echipa naţională de tineret a României a învins în deplasare formaţia similară a Suediei cu scorul de 2-0 (0-0). David Lazar a jucat aproape toată partida, fiind înlocuit abia în minutul 89, cu Dinu Moldovan.

Urmează şi Vlad?
Utimele convocări ale pandurilor sub tricolor au aprins speranţele mai multor elevi de-ai lui Grigoraş să prindă selecţii la naţională. Printre aceştia se numără şi tânărul fundaş Alexandru Vlad, cel care visează ca în viitorul apropiat să se afle sub comanda lui Victor Piţurcă. Întrebat dacă Vlad merită sau nu să fie convocat la naţionala României, tehnicianul Petre Grigoraş s-a arătat destul de optimist: „E greu de spus dacă Vlad ar merita să joace în acest moment la naţională. Vlad mai are de jucat, de căpătat experienţă. Până acum el a căpătat experienţă jucând în liga a II-a, la Săgeata Năvodari… Dar acum, din punctul meu de vedere, a ajuns deja la nivelul lui Grecu. Rămâne de văzut dacă va ajunge la naţională. Eu cred că da, dar nu pot spune dacă peste o lună, un an sau doi. E un jucător tânăr, cu potenţial foarte mare, care se pregătește extraordinar de bine. Este foarte profesionist şi sunt convins că va avea şansa de a demonstra că se poate conta pe el.”, crede antrenorul Pandurilor.