Energia a pierdut finala turneului de la Reşiţa

În weekendul trecut, la Reşiţa s-a desfăşurat primul test concludent pentru Energia, tehnicianul Liviu Andrieş putând urmări pe viu noua echipă pe care va conta în sezonul 2012-2013.

Handbaliştii de la Energia au făcut din nou cunoştiinţă cu mingea.
Handbaliştii de la Energia au făcut din nou cunoştiinţă cu mingea.

Două victorii şi o înfrângere. Acesta este bilanţul înregistrat de formaţia de handbal gorjeană la prima întrecere amicală a verii. După cele două victorii din prima zi a întrecerii (33-27 cu “U” Transilvania Cluj şi 45-30 cu HCM Făgăraş), Energia Pandurii Tg-Jiu a cedat sâmbătă, în finala turneului dotat cu Cupa Caraşului în faţa echipei gazdă CS Caraş Severin, la capătul unui meci echilibrat şi tensionat, scor 32-34 (15-14). În acest ultim joc, elevii lui Andrieş au arătat déjà o determinare deosebită în joc, în compania unei echipe ce va constitui unul dintre principalele contracandidate la locurile fruntaşe din noul sezon al Ligii Naţionale. Deşi au părăsit terenul învinşi, handbaliştii de la Energia s-au luptat de la egal la egal cu adversarii din Reşiţa până în ultimul minut de joc, doar deciziile contradictorii ale arbitrilor, precum şi lipsa de luciditate în unele faze din ofensivă, făcând diferenţa de partea gazdelor ceva mai titrate.

Andrieş: „Am pun osul la treabă”

Odată cu desfăşurarea primului turneu din această vară, tehnicianul Energiei, Liviu Andrieş, s-a arătat mulţumit de ce a văzut. Principalul de pe banca gorjeană a ţinut să ofere şi câteva detalii despre cele trei partide desfăşurate de Giotoiu and Co. la Reşiţa: „Până la urmă mi-am atins obiectivul la acest turneu ca şi antrenor. Suntem pe un drum bun. Am avut trei meciuri destul de bune. Am început cam greu meciul cu Clujul, vechea noastră problemă cu trezitul dimineaţa, dar după pauză am jucat bine. Am câştigat acest meci, apoi am câştigat şi cu Făgăraşul, unde nu am avut probleme şi am rulat tot lotul. Cu Reşiţa a fost un meci bun, am jucat de la egal la egal. S-a jucat cu încrâncenare, iar asta m-a bucurat, că am pun osul la treabă.”, a punctat Andrieş.

Cu gândul la un campionat „greu”

Deşi Energia nu mai are la ora actuală nici pe departe vedetele de acum două sezoane, antrenorul Liviu Andrieş speră la o comportare meritorie a elevilor săi în sezonul 2012-2013. Andrieş consideră că are deja câteva soluţii viabile la dispoziţie, dar însă mai speră la ceva întăriri până la debutul oficial de campionat. „Fizic suntem la 60-70%. Vom ajunge la începutul campionatului să fim în formă maximă şi să putem să ducem acest campionat care se anunţă a fi greu. Chiar dacă au plecat doi jucători de bază, au venit alţi jucători aşa că am soluţii multe de a construi echipa pe atac şi apărare. Asta mă bucură, că vor fi jucători de bază. Avem 10-11 jucători care pot să joace. Momentan nu pot spune dacă mai vine cineva sau nu. Suntem în discuţii, până pe 15 septembrie orice e posibil.”, mărturiseşte Liviu Andrieş. Cele mai mai probleme pentru tehnicianul Energiei se leagă de lipsa unor dubluri pentru posturile de interi, acolo unde formaţia gorjeană este la ora actuală destul de „subţire”, după cum recunoaştea chiar Andrieş. Următorul turneu de pregătire la care Energia Pandurii Tg-Jiu va participa este cel de la Turda, în perioada 25 – 26 august, turneu la care mai iau startul formaţiile „U” Cluj, Potaissa Turda, plus o echipă din prima ligă ungară.