Petre Grigoraș: „Ar fi clar, o foarte mare surpriză”

Fostul antrenor al echipei gorjene, Petre Grigoraş, nu crede încă în varianta “Pandurii în Champions League”.

Deşi nu mai este antrenor la Pandurii, Petre Grigoraş nu se fereşte să le dea sfaturi oficialilor clubului de fotbal gorjean.
Deşi nu mai este antrenor la Pandurii, Petre Grigoraş nu se fereşte să le dea sfaturi oficialilor clubului de fotbal gorjean.

Subiectul zilei pare să fie acum Steaua şi repercusiunile din cazul „Valiza”, ce ar putea aduce formaţia din Ghencea în postura de a rata prezenţa în Champions League. Iar în eventualitatea în care UEFA ar lua o astfel de decizie, beneciara directă ar fi chiar Pandurii, formaţia ce a ocupat locul secund în sezonul recent încheiat al Ligii I. Deşi jocurile din Champions League ar fi cel mai frumos vis pentru Pandurii Târgu Jiu, ideea participării în cadrul unei astfel de competiţii îi sperie pe mai mulţi apropiaţi ai echipei gorjene. Printre aceştia se numără şi fostul antrenor al Pandurilor, Petre Grigoraş, care îi dă dreptate preşedintelui C.A. al clubului oltean, Marin Condescu, ce declara zilele trecute că nu l-ar încălzi cu nimic dacă ar lua locul Stelei. Grig nici nu pare să creadă încă faptul că trupa lui Reghe ar putea rata participarea în cea mai importantă competiţie intercluburi europene. „Eu unul nu aş crede că Pandurii vor juca totuşi în Champions League şi parcă are dreptate domnul Condescu. Până la urmă campioana e campioană şi în acelaşi timp nu e bine să te bucuri de răul altuia. Eu zic că lucrurile vor decurge normal, vinovaţii şi-au primit nişte pedepse, iar echipa Stelei nu are nici o vină.”, este de părere Grigoraş. Totuşi, fostul tehnician al Pandurilor se aşteaptă la orice atunci când vine vorba despre repecursiunile din cazul „Valiza”: „Aşa cum s-a mai întâmplat şi prin alte părţi, ar fi posibil orice. La fel şi în România. Aţi văzut ce s-a întâmplat cu Universitatea Craiova, apoi Timişoara, câţi au plâns şi mai plâng, acum se plânge după Rapid şi „U” Cluj. Dacă va urma şi Steaua ar fi prea de tot.”, precizează Grig.

„Nu ştiu cât de pregătiţi ar fi…”
Chiar dacă din ce în ce mai mulţi dintre oamenii de fotbal din România presimt deja o sancţiune din partea UEFA pentru Steaua, caz în care Pandurii ar fi trimisă în tururile preliminare din Champions League, Petre Grigoraş consideră ca fiind „o foarte mare surpriză” o astfel de variantă. În plus, fostul antrenor al grupării gorjene crede că Pandurii nu ar fi deloc pregătiţi pentru acest pas: „Ar fi clar, o foarte mare surpriză să ajungă Pandurii în Champions League. Avantaje? Pentru ei doar financiar, pentru că ar fi nişte bani la mijloc, în rest… Spectatorii o să fie privaţi să îşi vadă echipa jucând la Târgu Jiu, chiar şi la Cluj nu ştiu câţi o să vină. Ca să nu mai spun că dificultatea partidelor din Champions League este una imensă şi nu ştiu cât de pregătiţi ar fi Pandurii din punctul ăsta de vedere.”, punctează Grig.