Florin Cârciumaru vrea pace între Condescu şi Ciurel

Istorica performanţă realizată de Pandurii Târgu Jiu la finalul acestui sezon al Ligi I – titlul de vice-campioană a României, care va trimite formaţia de fotbal gorjeană în cupele europene, nu se doreşte a fi doar un simplu foc de paie.

Primarul urbei lasă politica de-o parte în favoarea sportului. Mai ales când vine vorba de Pandurii…
Primarul urbei lasă politica de-o parte în favoarea sportului. Mai ales când vine vorba de Pandurii…

Primarul –suporter din oraşul lui Brâncuşi, Florin Cârciumaru, se arată destul de optimist în ceea ce priveşte o comportare meritorie a Pandurilor la prima aventură din Europa: “În ceea ce ne priveşte, cu micile pregătiri care ne mai trebuie la baza sportivă şi cu ceva îmbunătăţiri la lot, eu consider că vom face faţă situaţiei şi nu ne vom face de râs.” Totuşi, atunci când vine vorba despre ultimele meciuri din afara terenului de joc între preşedintele C.A. al clubului Pandurii şi directorul CEO, Laurenţiu Ciurel, viitorul grupării de fotbal gorjene pare destul de nesigur, mai ales că de la gigantul energetic se aştepta sprijinul cel mai consistent pentru un buget al performanţei. De aceea, primarul oraşului Târgu Jiu vrea să aibă o poziție de mediator între Condescu şi Ciurel pentru ca Pandurii să nu aibă de suferit tocmai acum, când echipa gorjeană are cele mai bune rezultate din istoria clubului. „Dacă vrei să faci fotbal de performanţă, nu te poţi baza doar pe banii din drepturile TV. Nu cred că se va renunţa la finanţarea de la CEO. Nu e vorba aici numai de Pandurii, ci şi de Minerul Motru şi poate de întreaga acţivitate sportivă. Voi discuta atât cu domnul Ciurel cât şi cu domnul Condescu. Oricât de greu ne-ar fi, trebuie să ţinem la activitatea sportivă. Dacă ţinem cont de performanţă şi că în plus faţă de ceea ce s-a făcut până acum apare şi evoluţia în cupele europene, este normal că are nevoie acum echipa şi de un suport financiar mai solid.”, a declarat Florin Cârciumaru.

Şi jucătorii doresc continuarea performanţei

Unul dintre oamenii de bază ai echipei Pandurii Târgu Jiu, mijlocaşul Claudiu Voiculeţ, cel care şi-a adus un aport deosebit la performanţa grupării de fotbal gorjene din acest an, speră ca noile pretenţii europene să nu se transforme într-o deziluzie. Voiculeţ îşi doreşte ca Pandurii să devină mai puternică: “E plăcut să fi vicecampion al României, toată lumea e încântată că am terminat imediat în spatele Stelei şi că vom participa în preliminariile Europa League. Toţi au aşteptări foarte mari de la noi acum, dar greul de-abia începe. Noi de obicei am vândut, nu ne-am întărit, poate măcar în această vară se va schimba strategia. Şi şansele noastre ar creşte, chiar dacă ar fi extrem de greu.” Şi căpitanul Pandurilor din sezonul recent încheiat, Ousmane Viera, deşi se află acum la final de contract, mărturisea că şi-ar dori o continuare a performanţei la Târgu Jiu: “Sper ca acest loc doi să nu fi fost doar o întâmplare. Totul va depinde de cum se va gestiona situaţia în continuare. Până şi viitorul meu legat de Pandurii, dacă nu voi găsi o ofertă bună din străinătate, va depinde de ce vor face cei din conducere. Eu voi aştepta şi voi lua cea mai bună decizie.”, spunea internaţionalul ivorian.