Petre Grigoraş a părăsit Pandurii!

Tocmai când Pandurii îşi faceau ultimele planuri de pregătire, Grigoraş a detonat bomba: şi-a anunţat demisia de la cârma formaţiei de fotbal gorjene.

O simplă conferinţă de presă, organizată marţi la sediul clubului Pandurii, nu anunţa nimic special, toată lumea anticipând doar un anunţ privind obiectivele pentru 2013, ca şi programul de pregătire ce trebuia să debuteze. Însă cu doar câteva minute înainte, totul fusese deja tranşat, în urma întâlnirii face to face dintre preşedintele C.A. al grupări de fotbal gorjene, Marin Condescu şi antrenorul Petre Grigoraş. Divorţul dintre Grig şi Pandurii avea să fie pus pe tapet odată cu primele cuvinte ale lui Condescu: „Este un sfârşit de drum şi un nou început, sper… La întâlnirea avută cu domnul Grigoraş am analizat toate aspectele împreună şi am ajuns la un rezultat final: după doi ani şi 3 luni, am ajuns la final! Am ajuns împreună la concluzia că încheiem colaborarea noastră, urmând ca fiecare să găsească soluţii pentru ce are de îndeplinit. Bine, eu i-am propus altceva domnului Grigoraş, să continuăm, dar îi mulţumesc pentru această perioadă, nu ne despărţim decât aşa cum am şi început colaborarea, ca prieteni. Pandurii, prin venirea lui Grigoraş au arătat că ştiu să joace fotbal. Dintr-o echipă care an de an se bătea la retrogradare, am ajuns o echipă care am încercat să visăm frumos. Vom vedea ce ne rezervă viitorul.” Imediat, conducătorul Pandurilor a încercat să ofere şi o explicaţie pentru decizia lui Petre Grigoraş de a-şi rezilia contractul cu echipa gorjeană: „Nu vreau să fie speculaţii. Motivul pentru care punem punct colaborării nu este legat de vreun transfer făcut împotriva antrenorului. Au fost alte elemente, şi decizia fiecăruia. I-a fost greu, a vrut un repaus mai mare şi ne despărţim din motive pe care fiecare le are, dar nu ne-am deranjat reciproc.”, a precizat Condescu.

Grigoraş: „Voi ţine pumnii strânşi echipei…”

După anunţarea noi stări de fapt, Petre Grigoraş a dorit să îşi exprime primele sale gânduri „postPandurii”. Tehnicianul a mărturisit că va rămâne cu sufletul alături de echipa gorjeană, pe care doreşte s-o vadă la finalul sezonului 2012-2013 în cupele europene: „Mulţumesc că am avut ocazia să lucrez într-un cadru liniştit. Mulţumesc şi jucătorilor. Am făcut o echipă bună, rezultatele au fost pozitive, mă bucur că se vorbeşte frumos de Pandurii. Voi ţine pumnii strânşi echipei, mulţumesc tuturor, publicului, presei. Este o decizie care o aveam de gând să o iau nu de azi, ieri, ci mai devreme. Am amânat până în ultimul moment, nu este nimic de reproşat unuia altuia. Eu am stat doi ani, trei luni şi două săptămâni, am şi regrete, dar rămân amintirile plăcute pe care le voi păstra. Sunt convins că echipa are potenţial, voi fi suporterul numărul unu pentru a-şi îndeplini obiectivul, să joace într-o cupă europeană. Sper ca la final să trec pe aici la ultimul joc, meci în care Pandurii să sărbătorească calificarea într-o cupă europeană.”, a declarat Grigoraş.

Fără planuri „în viitorul apropiat”

Deşi, după anunţarea unei asemenea decizii, orice antrenor ar avea în plan un alt angajament, Petre Grigoraş a dorit să precizeze că va încerca pe moment doar să-şi prelungească perioada de vacanţă. Grig susţine că decizia de a părăsi Pandurii este una „pentru binele” profesional, dar şi al echipei gorjene. „Nu am nici un angajament, nu am nici un plan în viitorul apropiat. Clar voi mai sta liniştit, nu ştiu cât, poate o lună, două, cinci, nouă sau un an. Nu mă tentează nimic, dacă m-ar fi tentat, aş fi continuat împreună încă 5 luni. Din punct de vedere profesional şi pentru binele echipei, e mai bine aşa. Totul s-a încheiat doar ca echipa să aibă de câştigat şi sper din tot sufletul să se întâmple. Nu am avut nicio discuţie cu cineva, şi atâta timp cât nu mă gândesc la vreo echipă nu am ce comenta. De răzgândit este exclus. De mai mult timp luasem decizia aceasta.”, a comentat antrenorul. Decizia antrenorului moldovean de a se despărţi de echipa din Tg-Jiu surprinde într-o oarecare măsură, în condiţiile în care reunirea lotului formaţiei gorjene era programată chiar la mijlocul acestei săptămâni, iar conducerea Pandurilor miza pe o continuarea a mandatului lui Petre Grigoraş. Totuşi, în acelaşi timp, relaţiile dintre mai marii de la Pandurii şi Grigoraş se deterioraseră vizibil în ultima vreme (ve-zi criza „Vranjes” sau declaraţiile tăioase ale lui Marin Condescu şi Petre Grigoraş), care luau în calcul un eventual divorţ.

Vine „Fălcosul” la Tg-Jiu?
Cert este că, imediat după anunţarea demisiei lui Petre Grigoraş conducătorii clubului Pandurii au demarat deja căutările pentru găsirea unui nou antrenor, iar principalul vizat este fostul tehnician al CFR-ului, Ioan Andone. O altă variantă ar fi şi Gigi Mulţescu. La rândul său, deşi a declarat odată cu anunţarea demisiei, că va lua o pauză până în vară, Petre Grigoraş are în faţă o variantă mai mult decât convenabilă: Astra Giurgiu, acolo până acum s-a mers pe antrenor interimar, iar obiectivul de performanţă este similar Pandurilor.  De asemenea, nu este deloc de neglijat o posibilă ofertă venită de la Oţelul Galaţi, acolo unde a mai antrenat în trecut.