Petre Grigoraș: „Pandurii e echipă frumoasă, de care sunt mândru…”

Duelul de la Severin al celor mai în formă echipe ale momentului, Pandurii şi Astra, s-a încheiat cu victoria trupei lui Grigoraş. Cu 13 puncte strânse în ultimele cinci runde, Pandurii par a fi luat o opţiune serioasă în lupta pentru salvarea de la retrogradare.

Petre Grigoraş a ajuns să fie iubit şi de către fanii din Severin după ultimele performanţe cu Pandurii
Petre Grigoraş a ajuns să fie iubit şi de către fanii din Severin după ultimele performanţe cu Pandurii

Petre Grigoraş a prezis actualele rezultate ale echipei sale în momentul în care a plecat în cantonamentul de la Sibiu, tehnicianul Pandurilor declarând atunci că suporterii gorjeni vor vedea o altă faţă a echipei sale la reluarea campionatului. Punctele acumulate de atunci îi dau dreptate lui Grigoraş, dar acesta atenţionează că lupta pentru menţinerea în Liga I nu s-a încheiat încă, chiar şi după victoria cu Astra Ploieşti: „Matematic, Pandurii nu scăpat de retrogradare, dar în 5 partide am câştigat 13 puncte din 15 posibile. O să aşteptăm şi celelalte rezultate şi dacă ar fi cât de cât rezultate normale, Clujul să bată pe Craiova şi Târgu Mureş pe Brăneşti am fi şi mai aproape de salvare”. Antrenorul Pandurilor spune că este mândru de echipa sa, care a devenit o familie: „Eu o consider o echipă unită, care formează o familie, care arată o determinare extraordinară în fiecare partidă, o echipă care arată că locul ocupat până acum în clasament a fost conjunctural şi nu a fost datorită lipsei de valoare, o echipă frumoasă, de care sunt mândru”, a mai spus Grigoraş.

Învăţăturile lui Grigoraş pentru Voiculeţ
„Giuvaierul” Pandurilor, mijlocaşul Claudiu Voiculeţ, a revenit cu gol pentru echipa sa după o perioadă mai lungă de absenţă din echipa gorjeană. Cauza absenţei sale a fost în mod oficial una medicală, dar se vorbeşete că Voiculeţ ar fi avut şi câteva kilograme în plus, fapt ce n-a fost tolerat de tehnician. Grigoraş a ştiut cum să-şi motiveze jucătorul, iar Voiculeţ i-a răspuns cu o execuţie de trei puncte: „Aveam o discuţie amicală înainte de joc şi i-am spus că echipa a câştigat zece puncte fără el şi i-am spus să-şi aducă şi el aportul. Cred că a fost o schimbare inspirată şi sigur că merită felicitări pentru golul marcat, gol de trei puncte. Ştiu că l-a egalat pe Vintilescu. Am vorbit înainte cu el, şi el ştia că anul acesta îi va cădea recordul şi e mulţumit”, a declarat antrenorul Pandurilor despre Voiculeţ şi vechiul record al lui Sorin Vintilescu, până la meciul cu Astra singurul jucător care a marcat de şase ori într-un sezon pentru echipa gorjeană.

Ambiţia lui Grigoraş
La finalul meciului cu Astra, Petre Grigoraş a declarat că este extrem de mulţumit de faptul că Pandurii au mai trecut o barieră, anume aceea de 30 de goluri marcate: „Am ajuns şi noi la cifra de 30 de goluri marcate pentru că îmi stătea pe creier şi lucrul acesta, dar cele mai importante sunt punctele şi jocul echipei, cu excepţia celui de astăzi care nu a fost unul strălucit. A fost unul de mare luptă”. Ulterior, Grigoraş a specificat şi de ce a şinut să treacă de această cifră: „Nu suportam să mă uit în clasament şi să văd ca avem unul dintre cele mai slabe atacuri. Acum, că am trecut de această cifră e mai bine. Vom vedea la finalul campionatului câte vom reuşi să mai înscriem, poate vom mai înscrie de şapte, opt ori.

Unguru şi Ionuţ Constantin, promovaţi la prima echipă
Grigoraş îşi continuă munca de promovare a tinerilor jucători din propria pepinieră. După ce Pleaşcă, Avramescu şi Rada au jucat deja pentru Pandurii în Liga I, iar Voinea şi Tătaru îşi aşteaptă rândul, antrenorul Pandurilor a mai chemat doi jucători de la Pandurii II pentru a se antrena cu prima echipă în această săptămână. Grigoraş are probleme serioase de lot pentru partida cu Sportul după accidentările din ultima vreme şi suspendarea lui Pintilii după cartonaşul galben primit la meciul cu Astra: „Din păcate l-am pierdut şi pe Mihai Pintilii pentru următoare partidă. Cardoso şi Chiricheş, alţi doi jucători cu experienţă sigur nu vor putea evolua, aşa că va trebuie să ne descurcăm cum putem la Sportul şi dacă o să avem timp ne vom gândi şi la Paşti”. Deşi teoretic, Pandurii nu sunt încă salvaţi de la retrogradare nici după victoria cu Astra Ploieşti, practic trupei lui Grig îi mai trebuie doar 4 puncte pentru a fi sigură că va vedea şi la anul programările din Liga I. Ideal ar fi ca bilanţul foarte bun din aprilie să fie continuat printr-o altă serie de trei rezultate pozitive în meciurile cu care Pandurii vor încheia această lună, cu Sportul Studenţesc în deplasare şi cu Steaua şi Rapid pe teren propriu.