Competiția a fost foarte grea la concursul gastronomic de la Festivalul Sarmalelor și Piftiilor ”In memoriam Radu Ciobanu”, desfășurat duminică, 29 septembrie la Peștișani. Câștigătorii au cucerit juriul cu preparate delicioase.
„Juriul a fost format din Maria Stoichin, gospodină a locului, Raul Ungureanu-chef la Pensiunea La Moară Peștișani(câștigător a 3 premii la edițiile precedente, inclusiv premiul special al juriului pentru Piftia de Caracatiță), Nicolae Davițoiu-Complexul Jaleșul Arcani și președinte Constantin(Dodo) Lătărețu.
Pentru prima dată au participat la concursul gastronomic zeci de copii din localitate. În ”spatele” lor s-au aflat evident mămicile și cadrele didactice care și-au dat concursul pentru a convinge juriul să le dea notele cele mai mari. Rezultatele vorbesc, munca tuturor fiind răsplătită prin premiile câștigate.
Ușor nu a fost nici la standul Bunicii Comunității Peștișani unde 20 de seniori ai comunei au pregătit preparate special pentru acest festival.
Premiile au fost sponsorizate de Obștea Peștișani și au constat în vouchere Mertecom-produse de curățenie și igienă.
Arapu Liliana-Premiul I Sarmale
Liceul Tehnologic „C. Brâncuși„ Peștișani-premiul I Piftie
Pensiunea Casa Brâncuși-Premiul II Sarmale
Centrul Școlar pt. Educație incluzivă Gorj-Premiul II Piftie
Bunicii Comunității Peștișani-Premiul III Sarmale
Asociația Fiii Satului Frâncești din Gorj-Premiul III Piftie
Kovacs Polina-Mențiune
Ciungu Gabriela-Mențiune
Casa Mitu-Mențiune
Terasa Nelu Cora-Mențiune
Școala primară și Învățământul primar Boroșteni-Premiul Special pt Cel mai frumos Stand+Premiul special acordat personal de președintele juriului, dl. Constantin(Dodo) Lătărețu”, transmite Discover Pestisani.