Peste 2500 de elevi aşteptaţi la clasa pregătitoare în Gorj

Câteva mii de elevi vor fi înscrişi pentru clasa pregătitoare la şcolile din Gorj. Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj a luat toate măsurile ca această procedură să se facă fără probleme, începutul fiind ZIUA PORŢILOR DESCHISE din 30 martie 2013. Informaţiile pentru părinţi pot fi obţinute şi  la TELVERDE 0800816253 începând cu 1 aprilie 2013.

Ion Işfan aşteaptă toţi elevii de clasă pregătitoare să se înscrie la şcoli
Ion Işfan aşteaptă toţi elevii de clasă pregătitoare să se înscrie la şcoli

Pentru părinţii care au copiii de această vârstă, primul lucru care trebuie subliniat este că doar anul acesta copiii care împlinesc vârsta de 7 ani până la data de 31 august 2013, inclusiv, şi care nu au parcurs, anterior, clasa pregătitoare, pot fi înscrişi, la cerere, în clasa I. Tot în clasa I pot fi înscrisi, la solicitarea părinţilor, şi copiii care împlinesc vârsta de 7 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2013, inclusiv, daca evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei I.
Evaluarea dezvoltării psihosomatice se desfăşoară în perioada 2-19 aprilie 2013, în intervalul orar 10.00-18.00, iar rezultatul le va fi comunicat în scris părinţilor, tot in limita acestei perioade.
În prima etapă înscrierea se poate face la o singură şcoală . Anul acesta, părinţii care nu vor şcoala de circumscripţie trebuie să opteze, în cererea de înscriere, dacă vor totuşi ca locul la şcoala de circumscripţie să le fie rezervat. În cazul în care ei sunt respinşi la înscriere în şcoala pe care o doresc şi nu au bifat rezervarea locului la şcoala unde sunt arondaţi, atunci părinţii trebuie să-şi înscrie copiii în a doua etapă, la şcolile care mai au locuri libere.
Părinţii pot completa electronic cererile-tip de înscriere direct la şcoala la care vor să îşi înscrie copilul sau on-line cu confirmare la şcoală, toate unităţile având program de 12 ore în fiecare zi şi chiar de week-end în această perioadă.
Potrivit lui Ion Işfan, inspector şcolar general al judeţului Gorj, “Toţi elevii din Gorj care vor opta pentru clasa pregătitoare vor avea un loc asigurat în acest an şcolar. Mai mult, tot personalul implicat în această activitate legată de clasa pregătitoare a fost instruit pentru a acorda toate lămuririle părinţilor.”