Pericolul Dan Diaconescu

La sfârșitul săptămânii trecute s-a aflat în Gorj pentru câteva ore și o noapte Dan Diaconescu Direct, cum spunea un telespectator al OTV-ului. La Motru, Rovinari și Târgu-Jiu, Dan Diaconescu a fost primit de mulți gorjeni, surprinzător de mulți după tinerețea partidului și suspiciunile care planează asupra lui. Oamenii simpli vin spre acest partid, deși majoritatea nu cred în aiurelile cu repartițiile de case sau banii care ar trebui să îi primească de la stat. Dar DD-ul îi minte frumos, pare mai de-al publicului larg decât Ponta, Antonescu și Boc luați la un loc. După ce am văzut în aceste zile într-un județ unde se spune că organizația ar fi controlată din umbră, cred că partidele tradiționale ar trebui să se gândească serios că PP-DD-ul devine un pericol. Și, mă gândesc ce ar face autoritățile dacă Dan Diaconescu ar da un semnal că a fost furat în alegeri, iar zeci de mii de oameni ar ieși în stradă?
Din fericire, acest lucru nu se va întâmpla iar acest partid nu va performa din cauza faptului că alegerile locale nu sunt asociate celor parlamentare iar în geneza lui sunt lucruri necurate. Gândiți-vă doar ce ar fi fost dacă Partidul OTV ar fi fost implicat direct în alegeri prin scrutinul parlamentar și eventual și prezidențial, așa însă candidații modești și lipsiți de notorietate nu vor putea face performanță. Că autoritățile știu ce înseamnă PP-DD la acest moment ne putem da seama din ”pelerinajul” făcut la Gorj chiar de parlamentari, ca să nu vorbim acum de alți oportuniști politici care nu văd decât ciolanul, culoarea politică fiind doar un spectru foarte larg pentru ei. Dar  eu rămân la părerea că acest partid s-a transformat în ”Alba ca zăpada” în laboratoare iar Dan Diaconescu este controlat de niște sfori  nevăzute,  dar bănuite care vor acționa atunci când trebuie.
Dacă PDL-ul nu atacă PP-DD-ul, lucru care pe unii ar putea să-i surprindă, USL-ul  tratează lucrurile cu o  ușurință condamnabilă pentru propriul electorat. Aflat pe val în sondaje, USL-ul  se vede câștigător al tuturor alegerilor la scoruri zdrobitoare și, deja, se împart funcții. Deja există nemulțumiți că unii vor lua nu știu ce funcții la nivel central, că deconcentratele cad la liberali sau social-democrați și tot așa. În timp ce se vinde pielea ursului din pădure de către cei din USL, PP-DD-ul  tot crește și la un anumit moment s-ar putea să nu se mai poată interveni nici de către ”maeștrii păpușari”.
În ultimele luni, am auzit mai multe  variante privind acest partid. În una, acest partid ar fi legat ombilical de ”mafia pedelistă” pe care o critică doar de ochii lumii și este doar un vehicul pentru conservarea electoratului pentru PDL-UNPR. E foarte posibil ca acest proiect să fi avut această formă, acum lucrurile au luat o altă întorsătură. Cred că Dan Diaconescu cochetează cu ideea că ar putea lua locul PDL și sondajele îl confirmă!
Partidul lui Dan Diaconescu și popularitatea de care se bucură ar trebui să fie un avertisment pentru toți politicienii, românii nu vor să mai suporte  ”curbe de sacrificiu”. Românii nu vor mai accepta să o ducă ei rău ca să o ducă conducătorii bine. Cine nu înțelege acest semnal va avea o mare problemă în perioada următoare. USL ar trebui să își ia toate măsurile de precauție pentru că parlamentarele cu jumate vot pe liste ar putea fi câștigate, sau măcar ajustate rezultatele în mod important, de partidul-televiziune.