Performanța, premiată în sudul Gorjului

Continuând proiectul început în urmă cu patru ani, „Împreună pentru viitorul lor!”, de recompensare și încurajare a copiilor cu performanţe şcolare deosebite, Asociaţia „Reuşim Împreună”, fondată în anul 2009 de către deputatul Constantin Severus Militaru, a oferit și anul acesta un stimulent recreativ și educativ elevilor care au obținut cele mai bune rezultate la testarea naţională din iunie 2012.
Astfel, timp de două zile, în cursul săptămânii trecute, primii cei mai buni 50 de elevi, selectați din listele naționale în ordinea descrescătoare a mediilor, au beneficiat de o excursie pe ruta Motru – Rm. Vîlcea – București – Brașov – Motru. Ca în fiecare an, activitățile din cadrul excursiei au fost stabilite cu scopul de a-i motiva pe copii înaintea primilor pași la liceu, în favoarea unei educații culturale cât mai  diversificate.
În program au fost incluse acţiuni culturale și distractive (vizionarea unui film 3D la mall Afi Palace), vizite la Parlamentul României, Muzeul Grigore Antipa, Muzeul Național Peleș, centrul orașului Brașov și Biserica Neagră, iar pe drumul de întoarcere, câteva opriri în localități aflate în zona culoarului Rucăr Bran.
Cei 50 de elevi participanți provin de la școlile gimnaziale din Turceni, Bolboși, Ionești, Motru și Mătăsari.  Costurile acțiunii au fost suportate integral de către organizatori.