PDL, un partid în disoluție

Probabil că cei din USL nu și-au imaginat niciodată că o să aibă parte de o Opoziție de catifea unde unii din primari nu sunt dați afară pentru a nu-și oficializa trecerea într-o altă barcă politică. Partidul pe care Traian Băsescu l-a dorit etern la conducerea României se sfarmă astăzi în bucățele iar Vasile Blaga la centru și, poate, un Ion Cupă la Gorj au rămas să stingă lumina. Cum altfel să cataloghezi un partid care nu își alungă trădătorii? Gurile rele spun că dacă ar fi alungați din partid toți cei care au dat mâna cu USL-ul, formațiunea nu ar mai exista, de aici și decizia curioasă de la Gorj.
Că PDL este un partid în disoluție ne-o demonstrează chiar Vasile Blaga, cel care la Gorj le spunea ziariștilor că organizațiile locale de la Turburea, Fărcășești și Samarinești sunt obligate să boicoteze la nivelul Consiliilor Locale toate inițiativele edililor. Dacă era treaz el sau cei din preajmă nu ar fi dormit în bocanci, Vasile Blaga ar fi aflat că așa pune cruce unor organizații foarte puternice. Pe cele care au performat la alegerile locale le dărâmă, pentru că niște consilieri locali responsabili nu vor executa ordinul partidului sau nu vor mai fi aleși în veci, iar pe celelalte nici nu contează cele mai face. Chiar să fie dorința de răzbunare mai mare decât dorința unei refaceri a partidului?
Pe de altă parte, cei trei primari în cauză-Bârcă, Ardeiu și Bălu-arată și ei cu degetul spre șefii care au colaborat cu USL-ul. Nu am informații dacă așa a fost sau nu, înclin să cred că desemnarea unor candidați PDL în cele două campanii a fost făcută în favoarea USL, dar gurile rele spun că Ion Cupă nu a ajuns deloc întâmplător în Parlament, el profitând de ”inexplicabila” cădere a lui Iana care l-a lăsat pe Dan Diaconescu în afara Parlamentului.   Lucrurile stau cam așa, ambele tabere au dreptate iar PDL tot PNȚCD e!
Dispariția PDL sau transformarea acestuia într-un partid la limita intrării în Parlament a fost visul lui Adrian Năstase. Iată că acesta este pe cale să se împlinească!