Patru premii pentru C.T. „G-ral Gheorghe Magheru” Târgu Jiu

Colegiul Tehnic „General  Gheorghe Magheru” se mândreşte anul acesta cu rezultate frumoase la olimpiadele și concursurile școlare,  acestea sunt centrul de greutate al anului şcolar, constituind concursul de referinţă pentru şcoli.

Eleva Lavinia Mirela Dijmărescu a ocupat locul II la faza națională a Olimpiadei de Protecția Mediului
Eleva Lavinia Mirela Dijmărescu a ocupat locul II la faza națională a Olimpiadei de Protecția Mediului

Elevii Colegiului Tehnic “General Gheorghe Magheru” care au fost selectaţi în baza rezultatelor bune obţinute la faza judeţeană a olimpiadelor din aria curriculară Tehnologii, au confirmat aşteptările profesorilor care i-au pregătit şi la cel mai înalt nivel, la naţională.
În perioada 2-6 aprilie, la Miercurea-Ciuc, a avut loc faza naţională a Olimpiadei de Protecţia Mediului, la care a participat eleva Lavinia Mirela Dijmărescu îndrumată de profesoara Simona Pătrășcoiu. Această elevă (vezi foto) a obținut locul II pe țară.
Cu o menţiune a olimpiadei de Industrie Alimentară, tot la faza naţională, care s-a desfăşurat la Focşani, judeţul Vrancea, s-a întors acasă elevul Octavian Burlan, avînd ca profesor îndrumător pe Carmen Vulpe.
Tot laureați naționali au fost în această lună eleva Elena Mălăescu, pregătită de profesoara Simona Măgureanu la Olimpiada de Matematică(Mențiune) și eleva Caterine Rădoi la Limba Franceză, îndrumată de profesoara Marcela Catalina, cea care a adus un merituos loc III la nivel național.
Directorul Colegiului Tehnic ”General Gheorghe Magheru”, prof. dr. Marius Buzera,  are numai cuvinte de laudă pentru echipa elevi-profesori care a contribuit la această reuşită: “Sunt rezultate remarcabile care ne fac să ne mândrim cu elevii noştri, pentru că este o mare satisfacție pentru un profesor  ca elevii pe care-i pregăteşte ani de zile să dovedească că sacrificiile făcute în orele de pregătire  nu au fost zadarnice. Felicitările noastre, ale echipei de conducere a Colegiului, se adresează atît elevilor care ne-au adus acasă aceste rezultate remarcabile, cât şi colegilor de la catedră.”
Același interlocutor ne declara: ” Menționăm că pentru școala noastră Olimpiadele nu s-au încheiat urmând ca în luna mai, la Miercurea –Ciuc, liceul să fie reprezentat de elevii Bejinaru Alexandra  clasa a IX-a, Sirbu Mădălina clasa a XI și Nicola Robert clasa a XII-a la faza națională a Concursului de Informatică Aplicată”.