Parohia Măru, în sărbătoare

Parohia Măru din comuna Târgu Logrești a îmbrăcat veșmântul de sărbătoare în Duminica a XXII-a de după Rusalii, cu ocazia resfinţirii Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din localitate. Atât slujba de târnosire, cât şi Sfânta Liturghie au fost oficiate de Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, alături de un sobor de 18 preoţi şi diaconi.

Cu sprijinul credincioșilor și a administrației locale, preotul din Măru a terminat restaurarea bisericii și a pus piatra de temelie a unei capele, în fruntea soborului de preoți aflându-se însuși Mitropolitul Olteniei, Irineu
Cu sprijinul credincioșilor și a administrației locale, preotul din Măru a terminat restaurarea bisericii și a pus piatra de temelie a unei capele, în fruntea soborului de preoți aflându-se însuși Mitropolitul Olteniei, Irineu
Primarul comunei Târgu Logrești, Ion Băluță
Primarul comunei Târgu Logrești, Ion Băluță

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Parohia Măru a fost temeluită în anul 1906. În decursul timpului, datorită degradărilor suferite, aceasta a avut nevoie să fie restaurată. Lucrările au început în urmă cu zece ani.
Mitropolitul Olteniei s-a arătat foarte bucuros că, într-o perioadă de criză ca cea prin care trece România, enoriașii găsesc soluții să păstreze monumentele și să construiască noi edificii întru credință: „Astăzi au fost atât de mulți oameni la biserică! Iată că, într-o perioadă de criză, noi construim biserici, pentru că oamenii au nevoie de credință, au nevoie de Dumnezeu. Aproape am putea spune că aceste momente ar trebui să dea de gândit liderilor politici, oamenilor care conduc lumea, că fără Dumnezeu nu putem face nimic.”
Cel care a fost pionul principal în această reușită este preotul satului, Emanoil Popescu „Cu ajutorul bunului Dumnezeu, finalizăm lucrările de la sfânta biserică, cu ajutorul enoriașilor. A fost o luptă foarte mare, pentru tot ce există în această biserică. Să sperăm că, așa cum am promis și enoriașilor și Înaltpreasfinției Sale, activitatea mea preoțească nu se va opri aici, ci voi continua pentru a realiza și capela a cărei piatră de temelie a fost pusă azi.”
O contribuție însemnată la finalizarea lucrărilor de restaurare a bisericii din satul Măru, precum și la noua construcție a cărei piatră de temelie a fost pusă cu aceeași ocazie o are administrația locală, după cum a declarat primarul comunei Târgu Logrești, Ion Băluță: „Astăzi, la Logrești, are loc sfințirea unei biserici, ce a fost restaurată din temelii. Lucrările au fost posibile  cu contribuția credincioșilor, al diferiților sponsori, iar din 2008, de când eu am venit la conducerea primăriei  și cu sprijinul  administrației locale.”
În finalul cuvântului de învăţătură IPS Părinte Irineu a rânduit ca, pentru osteneala depusă în lucrarea de restaurare a sfântului locaş, părintele paroh Emanoil Popescu să fie ridicat la rangul de iconom stavrofor. De asemenea, au fost aduse mulţumiri celor care şi-au adus contribuția la înfrumuseţarea Bisericii.