Pariul lui Ponta

Viaţa politică din România a devenit foarte interesantă după ruperea USL. Probabil că tot anul electoral va fi plin de neprevăzut pentru că nu prea cred că manipulările grosolane ale  televiziunilor  de casă  cu Victor Ponta cel mare şi tare o să aibă prea multă trecere. Va fi o luptă pe viaţă şi pe moarte în ambele înfruntări  electorale şi nu ar fi deloc de mirare ca ambii politicieni ai crizei-Ponta şi Antonescu-să plătească cu scaunele aşa cum îşi doreşte Traian Băsescu.
Cine crede că Victor Ponta a ieşit întărit după ruperea USL  se înşeală amarnic. Liderul PSD va fi obligat, aşa cum spun analiştii, să candideze la Preşedinţie  şi abia de  acum încep problemele. Dacă pierde pleacăă din politică şi la 40 de ani e greu să faci un asemenea  lucru. De aceea a fost scos Tăriceanu din joben, pentru ca Antonescu să nu ajungă în turul II cu Ponta şi să îl bată. Doar că socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg, după un recul inerent Antonescu va fi din nou stăpân pe situaţie pentru că liberalii dacă mai vor la guvernare şi să nu fie ruda săracă a PSD trebuie să aibă preşedintele. Iar varianta Tăriceanu e doar în laboratoarele PSD,  nu în mintea electoratului.
Deocamdată, Victor Ponta pare să se fi luat de gât cu “baronii” din partid şi şi-a făcut un guvern de oameni proprii şi foarte tineri. E altceva, fie că reuşeşte sau nu, parcă ne-am săturat de aceiaşi sforari ca Sârbu, Hrebenciuc ş.a., dacă chiar e vorba de un gest de frondă. Victor Ponta pare să se fi hotărât să dea totul  pentru confruntările electorale  şi  să îi pună la punct pe baroni aşa cum o făcea cu 10-11 ani în urmă părintele său spiritual,  Adrian Năstase. Acum e tare, cel puţin în partid, dar vor veni şi vremuri mai grele pe care le poate câştiga cu oameni loiali şi tineri. Dar Mazăre şi alţii deejay au o problemă!
La cum se mişca ceilalţi competitori, o confruntare Ponta-Antonescu pentru Cotroceni  este de aşteptat şi de dorit. Prima mişcare şi poate şi cea de-a doua, ruperea USL şi Tăriceanu, au aparţinut lui Ponta. După ce termină cu cumpărăturile, punem pariu că va da replica şi Antonescu!