Pandurii şifonaţi la Craiova

Runda cu numărul III a primei ligi nu a adus decât o mare dezamăgire pentru Pandurii Tg-Jiu. Chiar dacă nu a făcut deloc o tragedie din înfrângerea de duminică în faţa Universităţii Craiova, antrenorul Pandurilor, Sorin Cârţu, este decis să facă serioase modificări de lot pentru meciul următor de campionat.

Pandurii au fost la pământ în partida cu Universitatea Craiova... şi la propriu şi la figurat.
Pandurii au fost la pământ în partida cu Universitatea Craiova... şi la propriu şi la figurat.

Plecaţi înaintea etapei a III-a din inedita postură de lideri ai clasamentului Ligii I, Pandurii nu numai că şi-au pierdut statutul, dar au şi cunoscut prima înfrângere din sezonul 2009-2010. La capătul unei partide dominate clar de Universitatea Craiova, Pandurii Tg-Jiu au fost învinşi pe „Oblemenco” cu un „sec”  2 – 0, graţie reuşitelor gazdelor încă din primele minute de joc. Deşi în cele două etape care se consumaseră înaintea derby-ului Olteniei, Pandurii arătaseră o poftă deosebită de joc, în meciul de duminică, elevii lui Cârţu au arătat ca o echipă amorţită, „anesteziată” probabil şi de golurire marcate destul de devreme de „juveţi”. Scorul înregistrat pe tabela de marcaj putea fi însă, unul şi mai mare pentru formaţia craioveană, care s-a „împiedicat” doar de intervenţiile de excepţie ale goal-keeperului Stanca, dealtfel singurul jucător cu o evoluţie sigură din echipa Pandurilor.

„Victorie meritată”
Deşi echipa sa a cunoscut prima înfrângere din acest sezon, în urma unui joc mai mult decât modest al elevilor săi, antrenorul Pandurilor, Sorin Cârţu, nu a făcut deloc o tragedie după meciul de la Craiova, recunoscând că Universitatea a meritat victoria. „Sorinaccio” nu a uitat însă, să-şi taxeze o mare parte din echipă, care nu s-a mai ridicat la nivelul primelor două etape de campionat. De aceea, tehnicianul Pandurilor promite schimbări de marcă pentru viitoarea partidă oficială din Liga I a echipei gorjene: „Fără discuţie, a fost o victorie absolut meritata pentru Craiova. Am primit două goluri foarte repede şi la modul la care s-a desfăşurat jocul trebuia efectuate schimbări de 5-6 jucători nu doar de 2-3 jucători… Bine, am încercat să mai  echilibrez jocul, cel puţin la centrul terenului, dar la final mă declar nemulţumit de toate compratimentele din echipa mea. Într-un fel cred că a fost şi o greşeală  a mea să folosesc aceiaşi jucători, pentru că acum trebuia să schimb echipa. Dar nu-i nimic, pentru partida următoare voi face sigur schimbări aşa că nu ştiu câţi se vor mai regăsi în echipă la meciul de săptămâma viitoare.”

Scorul nu reflectă diferenţa din teren, trebuia să cîştigăm cu 4 sau 5 la 0. Echipa noastră şi-a cîştigat moralul şi de acum înainte nu poate fi decît o perioadă ascendentă. Eu întrevăd o ascensiune frumoasă a echipei. Simt că echipa este pe drumul cel bun, nu mă entuziasmez doar după acest rezultat de astăzi.
Adrian Mititelu, finanţator Universitatea Craiova

„Nu am jucat nimic…”
Înfrângerea din etapa a III-a a formaţiei gorjene nu a fost gustată deloc bine de preşedintele Pandurilor, Marin Condescu. Mai marele de la Pandurii este de părere că elevii lui Cârţu au făcut unul dintre meciurile cele mai proaste din acest an: „Nu am jucat nimic la Craiova. Dacă aş avea vreo explicaţie a jocului slab aş spune-o. Întrebaţi-i pe jucători ce s-a întâmplat. Dacă ai găsi unul care să fi jucat, ai zice ceva. A fost unul din meciurile proaste ale Pandurilor din ultimul an. Să dea Dumnezeu să fi fost cel mai prost! Dacă ăsta a fost şi nu o să mai fie altele la fel, lucrurile sunt în regulă. Poate meciul s-ar fi desfăşurat altfel cu Cârţu pe bancă, dar e clar că nu antrenorii au fost de vină. Jucătorii nu au putut mai mult”, a declarat Condescu.
victor-piturca
Piţi a fost la meci
La partida de duminică, dintre Universitatea Craiova şi Pandurii Tg-Jiu a fost prezent şi fostul selecţioner al României, Victor Piţurcă. „Piţi” a fost întâmpinat cu aplauze de întreg stadionul în momentul în care şi-a făcut apariţia la tribuna oficială a stadionului „Ion Oblemenco”. Însoţit de Gabi Boldici, tehnicianul a sosit pe arena craioveană  cu o jumătate de oră înaintea partidei. Piţurcă a urmărit jocul dintre Craiova şi Pandurii lângă patronul „Ştiinţei”, Adrian Mititelu şi în momentul în care crainicul stadionului i-a anunţat prezenţa, fostul selecţioner a primit din nou aplauze generoase din partea celor aproximativ 5.000 de fani alb-albaştri prezenţi în tribune.