Pandurii renunţă la 4 jucători!

Odată cu sfârşitul sezonului 2010-2011, Petre Grigoraş încearcă să-şi creioneze deja lotul pentru la anul, lot din care nu vor mai face parte Popete, Neagu, Hidişan şi Apostu.

Gorjeanul Florin Popete (la minge) va spune adio Pandurilor doar din postura de jucător...
Gorjeanul Florin Popete (la minge) va spune adio Pandurilor doar din postura de jucător...

Din câte se pare, Pandurii vor să îşi schimbe obiectivul pentru sezonul următor, iar pentru ca planurile gorjenilor să se îndeplinească, oficialii de la Tg-Jiu sunt hotărâţi să taie în carne vie. Primul pas în acest sens a fost făcut deja de către tehnicianul Petre Grigoraş, care a a transmis conducerii clubului de fotbal oltean lista cu jucătorii ce vor trebui să îşi caute altă echipă. Grig este hotărât să nu mai conteze în sezonul 2011-2012 pe nu mai puţin de 4 fotbalişti: „Este adevărat, am înaintat lista către conducere cu jucătorii care nu mai fac parte din planurile mele pentru sezonul următor. Este vorba de jucătorii pe care îi ştiţi şi dumneavoastră: Neagu, Hidişan, Apostu, Popete şi unul mai vechi pentru mine, Daniel Orac, care încă mai spera să revină, dar căruia i-am transmis că nu mai este posibil. Vreau să le mulţumesc tuturor jucătorilor pentru ce au făcut la Pandurii, nu mi-a fost deloc uşor să iau această decizie, dar dacă vrem să mergem mai departe şi să schimbăm ceva la anul, asta e primul lucru care trebui făcut.”, a dezvăluit antrenorul Pandurilor.

Popete antrenor?
Dacă pentru unii dintre jucătorii „disponibilizaţi” de la Pandurii, singurele soluţii de viitor s-ar rezuma doar al alte echipe, pentru alţii situaţia pare ceva mai favorabilă. Gorjean 100%, fundaşul Florin Popete are şanse să rămână la echipa la care a cunoscut consacrarea, Pandurii Tg-Jiu, fie în calitate de antrenor, fie în postura de membru în conducerea adminstrativă a clubului oltean. Anunţul a fost făcut chiar de către tehnicianul primei echipe a Pandurilor, Petre Grigoraş: „Cred că toată lumea a fost informată, am purtat ultimele discuţii cu Apostu şi cu Popete şi ştiu ce au de făcut în continuare. Lui Apostu chiar i-am mulţumit că ne-a ajutat în acest ultim sezon, lui îi datorăm dealtfel şi cele trei puncte foarte importante câştigate cu FC Braşov. Dar, ca fotbalist profesionist cred că a înţeles că eu vreau altceva în sezonul viitor şi e cazul să meargă şi el mai departe, însă în altă parte. La fel, lui Popete i-am explicat că în acest moment postul de fundaş dreapta este acoperit şi la ce vreau eu de la echipă în sezonul următor, nu cred că mai poate face faţă. El are acum şi o anumită vârstă şi chiar dacă ar mai vrea să mai joace un sezon până se va retrage, poate ar fi mai bine să accepte o ofertă a conducerii de la Pandurii pentru o funcţie administrativă în cadrul clubului. Am înţeles că cei din conducere sunt pregătiţi să îl sprijine şi să-i acorde chiar şi o funcţie de antrenor pentru că are şi şcoala făcută. Totul este acum la nivelul conducerii, care s-a angajat să rezolve problema.”

Mingote, ultimul avertisment…
Un caz aparte în ceea ce priveşte planurile de viitor ale lui Petre Grigoraş şi lotul său, îl reprezintă goalkeeperul lusitan Pedro Mingote. După ce şi-a cam dat „cu stângul în dreptul”, în ultima vreme la Pandurii, Grig pare dispus să îi mai acorde o ultimă şansă lui Mingote. „Principalul” formaţiei gorjene speră ca portarul lusitan să-şi schimbe atitudinea arătată pe acest final de sezon al Ligii I, atunci când şi-a atras şi „simpatia” din partea lui Grigoraş: „La Mingote lucrurile sunt puţin mai complicate, deşi din punctul meu de vedere sunt foarte simple. El va rămâne deocamdată la Pandurii şi dacă îşi va schimba atitudinea avută în ultima vreme va face parte din echipa mea, dacă nu, îl va urma pe Hidişan. Am fost foarte supărat pe Mingote şi încă mai sunt pentru că nu am putut înţelege atitudinea lui. El nu a înţeles că mai trebuia să mai acord şi altă şansă la altcineva în condiţiile în care evoluţia lui nu a fost deloc convingătoare în acest sezon. Dacă înainte de a veni eu, accepta foarte bine situaţia, de ce nu a putut să facă la fel şi când a devenit rezervă în acest an? De aceea spun că totul va depinde de acum încolo de cum se va comporta şi de cum va accepta concurenţa la echipă. Accceptă, bine, nu acceptă e liber.” Oficial, Pandurii au intrat în vacanţa de vară, care va dura până pe data de 15 iunie, atunci când este programată reunirea lotului gorjean la Tg-Jiu.