Pandurii nu pot juca în prima etapă a returului

Pandurii riscă sa nu joace in prima etapă din cauza datoriilor
Pandurii riscă sa nu joace in prima etapă din cauza datoriilor

Cluburile Pandurii, Universitatea Craiova, Rapid şi Unirea Urziceni au interdicţie pentru a efectua transferuri şi nu vor fi programate în etapa a XIX-a a Ligii I până nu îşi achită datoriile pe care le au faţă de fotbalişti şi alte grupări. Gorjenii au mai fost ameninţaţi şi altădată cu neprogramarea aşa că este de aşteptat să fie găsiţi banii pentru datorii. Totalul sumei depăşeşte 600 000 de euro, grosul acesteia urmând să meargă către Dinamo Bucureşti în contul litigiului pe jucătorul Ilie Iordache.
Potrivit celor anunţate de FRF, clubul Pandurii are datorii de circa 600.000 de euro către diverse cluburi şi jucători, printre care se numără Dinamo (aproximativ 460.000 de euro) şi fotbaliştii Cosmin Tilincă şi Ionuţ Stancu. Rapidul însumează datorii de circa 400.000 de euro, dintre care 250.000 către FC Braşov şi 60.000 către jucătorul Ionuţ Stancu, în timp ce Unirea Urziceni a acumulat restanţe de aproximativ 200.000 către Petre Marin, Adrian Neaga şi Sorin Paraschiv. Cealaltă echipă olteană, Universitatea Craiova,  are datorii de aproximativ 200.000 de euro către câţiva jucători şi către clubul Gloria Bistriţa.
Conform art. 24 al Regulamentului pentru Statutul şi Transferul Jucăturilor de Fotbal, cluburile nu pot face transferuri şi nu pot vor fi programate în competiţie până la achitarea datoriilor. Termenul limită pentru rezolvarea acestor probleme este cu 48 de ore înainte de începerea etapei XIX-a a Ligii I (23 februarie). Interesant că toate cluburile menţionate au anunţat că plătesc cu excepţia gorjenilor care până la închiderea ediţiei nu anunţaseră nimic.
Pe un canal Tv de sport, finanţatorul Universităţii Craiova-Adrian Mititelu-a declarat că nu-şi face probleme că echipa sa nu va fi programată în prima etapă din această primăvară. Patronul craiovenilor a spus că a plătit deja datoriile clubului, dar nu a apucat să depună actele la Ligă.
Secretarul general al LPF, Valentin Alexandru, a afirmat că grupările cu probleme au fost înştiinţate de această situaţie în urma unei adrese primite de Liga Profesionistă de la FRF. Grupările în cauză au timp să-şi plătească datoriile pentru că termenul este săptămâna viitoare. Bineînţeles, cine nu achită sumele respective riscă neprogramarea în etapa a XIX-a”, a declarat secretarul general al LPF.