Pandurii îşi conturează formula de echipă

Petre Grigoraş este mulţumit de nivelul de pregătire atins în cantonamentul din Antalya şi deja a conturat un lot de 18 jucători care vor duce greul echipei în retur.

Tehnicianul Pandurilor ştie că va avea parte de un retur de foc, iar pentru asta vrea să-şi alinieze la start o echipa competitivă.
Tehnicianul Pandurilor ştie că va avea parte de un retur de foc, iar pentru asta vrea să-şi alinieze la start o echipa competitivă.

După primele cinci jocuri de verificare disputate de Pandurii în Antalya, ca şi după perioada petrecută deja pe tărâm turcesc, tehnicianul Pandurilor a făcut o analiză a tuturor aspectelor legate de pregătirea echipei, iar rezultatul este unul pozitiv. „Am făcut o analiză cu antrenorul Grigoraş şi suntem în grafic. Toate etapele de pregătire fizică sau tehnico tactică au fost parcurse până la această oră. Deja se conturează un lot de 14-18 jucători”, a declarat managerul general al Pandurilor, Viorel Temelescu.

I-a ajuns oboseala
Acuzând câteva reale probleme de efectiv în stagiul din Antalya, tehnicianul Pandurilor, Petre Grigoraş, a fost nevoit să improvizeze destul de mult la capitolul pregătire, încercând să mizeze îndeosebi „pe fizic”. Ca urmare, în tabăra gorjeană au apărut şi primele semne de oboseală, aspect observat şi de Grig în ultimele amicale disputate de Pandurii: „Se plânge fiecare jucător de o stare de oboseală, e normal să fie aşa în această perioadă. Pentru că în afară de o zi, când i-am lăsat şi pe ei o după-amiază liberă, au avut două antrenamente. La Braşov au avut câte două antrenamente, chiar şi la Târgu Jiu au făcut câte două antrenamente, iar aici numai câte două şi chiar în ziua jocului şi nu antrenamente uşoare. Aşa că prioritare pentru noi au fost încă acumulările din punct de vedere fizic. Cu trecerea timpului o să apară şi lucrul specific cu mingea şi pe final o să apară şi acea prospeţime de care e nevoie”, a explicat tehnicianul. Cu toate acestea, Grigoraş nu este deloc îngrijorat şi spune că are un program, stabilit cu preparatorul fizic al echipei, care va face ca echipa să arate mult mai bine la ora reluării campionatului: „E o anumită îngrijorare acum pentru aceste probleme medicale, dar echipa va arăta cu totul şi cu totul altceva în campionat chiar dacă acum, arată rău, arată obosită şi nu-şi găseşte cadenţa. Şi e normal pentru că, împreună cu preparatorul fizic, nu am făcut un program ca să intrăm într-o formă sportivă foarte bună cu o lună înainte de a începe campionatul şi când începe campionatul să fim obosiţi. Nu, programul a fost făcut special în aşa fel încât prospeţimea nu poate apărea în asemenea momente.”, a mai declarat tehnicianul Pandurilor.

Nu mai sunt accidentaţi
O primă veste bună din tabăra Pandurilor înainte de revenirea la Tg-Jiu, este acea legată de lot şi de jucătorii care până mai ieri erau daţi ca incerţi pentru redebutul de sezon. Principalii oficiali ai clubului gorjean anunţă cu bucurie că o mare parte dintre jucătorii de bază accidentaţi au primit veşti bune de la doctori şi au demarat deja recuperarea. Unii dintre aceştia au început chiar să se şi pregătească alături de lotul lui Grig: „Celor pe care nu i-am folosit în ultima vreme nu le mai spunem accidentaţi, ci doar indisponibili pentru o anumită perioadă. Nu mai avem probleme medicale grave, Pintilii a revenit la antrenamente, iar Matei a început să alerge şi face o pregătire specifică cu preparatorul fizic. Luni dimineaţă, toată lumea a fost la antrenament. Avem veşti bune şi de la Mingote, de la Mogoşoaia. Sperăm ca la sfârşitul cantonamentului să avem tot lotul apt.”, a dezvăluit Viorel Temelescu.

Matei n-are ruptură
Una dintre cele mai importante absenţe din lotul Pandurilor care se prefigura pentru redebutul oficial de sezon îl viza pe tânărul internaţional Gabi Matei. Oficialii Pandurilor s-au speriat la un moment dat crezând că Matei a suferit o ruptură musculară, însă ultimele analize au arătat că fundaşul dreapta ce va juca din vară în tricoul Stelei a fost norocos: „Matei a făcut un RMN, avem toate datele medicale şi nu este vorba de o ruptură musculară. Dacă era vorba de ruptură, el era acum la Belgrad, aşa cum l-am trimis pe Pintilii. A fost văzut de medicul de la Steaua şi acesta i-a recomandat doar o săptămână de repaus, dar el a început deja să facă alergări uşoare”, a dezvăluit Temelescu. Totuşi, având în vedere faptul că antrenorul Petre Grigoraş nu a fost pe deplin mulţumit de evoluţiile lui Popete, înlocuitorul lui Matei în ultimele meciuri de verificare ale Pandurilor, oficialii gorjeni au decis să-l cheme la prima echipă şi pe Pleaşcă.

Nu mai caută atacanţi
Odată cu aducerea lui Lemnaru, Pandurii par a fi încetat să mai caute alţi atacanţi, asta în ciuda faptului că lotul nu cuprinde prea mulţi jucători pe acest post în momentul de faţă: „Deocamdată nu mai căutăm atacant. Lotul echipei este în proporţie de 80-90% definitivat. Brazilianul nu este o soluţie de moment. Este un jucător tânăr, care promite. Dacă cei din conducerea clubului va hotărî să-l oprim la Pandurii, atunci va trebui să lucreze mult atât cu preparatorul fizic cât şi din punct de vedere tehnico-tactic”, a declarat Temelescu. Acesta a mai spus că nici pentru postul de portar nu se mai caută întăriri având în vedere că Mingote va reveni în curând iar tinerii portari aduşi în această iarnă au dat satuisfacţie: „Nu ne gândim la aducerea altui portar pentru că cei doi copii promit. Lazăr este destul de sigur pe el, Horvat promite şi el foarte multe şi în cele din urmă mai avem şi portar la echipa a doua care poate să fie oricând al doilea portar la prima echipă”.