Pandurii, „gazaţi” la Mediaş!

Văzut ca o posibilitate de recuperare a punctelor pierdute pe teren propriu în faţa Gloriei Bistriţa, meciul cu Gaz Metan Mediaş n-a fost decât încă o înfrângere în bilanţul Pandurilor. După acest ultim rezultat, tehnicianul Petre Grigoraş recunoaşte gravitatatea situaţiei şi aşteaptă pauza din Liga I, pentru a redresa corabia Pandurilor.

„Găzarii” au dat de pământ cu „pandurii” lui Grig de două ori în meciul de la Mediaş. Din păcate însă, a fost suficient...
„Găzarii” au dat de pământ cu „pandurii” lui Grig de două ori în meciul de la Mediaş. Din păcate însă, a fost suficient...

După aspectul jocului din prima repriză de la Mediaş, Pandurii şi-a propus obţinerea unui punct din meciul cu Gaz Metan, egalul urmând a veni în urma unei posesii superioare a gorjenilor şi ţinerea balonului departe de poarta lui Mingote. Acest lucru s-a întâmplat în primele 45 de minute, posesia superioară a Pandurilor nefiind, însă, concretizată şi în ocazii la poarta lui Pleşca, doar Vranjes fiind la un pas de a-l pune pe acesta la treabă în urma unui corner, dar bosniacul a ratat momentul şi scorul a rămas nemodificat.

Execuţia lui Eric a schimbat meciul
Imediat după pauză, gazdele au fost mai active, dar golul n-a venit ca urmare a unei acţiuni a medieşenilor, ci în urma unui aut executat rapid şi a unui şut de excepţie al brazilianului Eric de Oliveira. „De ce ne-a fost frică nu am scăpat, de o execuţie de excepţie şi de fazele fixe. Ştiam că e greu să revii cu Gaz Metan, o echipă care primeşte puţine goluri şi, de aceea, obiectivul nostru a fost să nu primim gol. Deja, după golul lui Eric, gazdele s-au dezlănţuit şi pe fondul unei căderi ale noastre şi-au mai creat nişte situaţii, au mai marcat, puteau să mai înscrie. Victorie meritată. Noi ne-am afundat cam mult în subsol”, a declarat dezamăgit antrenorul Pandurilor, Petre Grigoraş. După golul lui Eric a venit destul de repede şi reuşita lui Zaharia, din nou dintr-o fază fixă, iar pentru Pandurii meciul a luat sfârşit, chiar dacă Grigoraş a forţat cu trei vârfuri în ultimul sfert de oră de joc.

Mingote, victima unui gol de senzaţie
Faptul că a primit un gol de la circa 30 de metri nu l-a făcut vinovat pe Mingote în faţa antrenorului său, Petre Grigoraş declarând că portarul portughez a avut ghinionul de a primi gol în urma unui şut de excepţie: „Nu pot să-i reproşez lui Mingote nimic la golul lui Eric. Cred că a fost o execuţie surprinzătoare, o execuţie de calitate a unui jucător care, sper că nu se supără, are tricoul cam larg pe el şi şortul. Valoarea şi-a spus cuvântul şi execuţia lui a pus capăt, pur şi simplu, meciului şi a decis învingătoarea. Până atunci, Gaz Metan nu îşi crease nici o ocazie de gol, dar fotbalul se joacă pe goluri şi cine marchează, indiferent cum, are câştig de cauză”, a mai spus Grig.

Situaţie dificilă
Faptul că Pandurii a rămas fără victorie în 2011, înregistrând, în acelaşi timp şi prima înfrângere pe teren, a doua după cea înregistrată pentru moment la masa verde în faţa Oţelului, face ca situaţia din tabăra gorjeană să fie una destul de tensionată, spectrul unei noi retrogradări fiind tot mai ameninţător. Antrenorul Petre Grigoraş le cere jucătorilor să fie gata de sacrificii, pentru a obţine la finalul stagiunii salvarea de la retrogradare: „Am vorbit scurt după meci cu băieţii, în aceste două săptămâni va trebui să ne adunăm şi să facem sacrificii foarte mari, pentru a ne menţine pe prima scenă. Vor fi două săptămâni de muncă asiduă. Situaţia din clasament nu ne permite să fim foarte liniştiţi, dar până la final să sperăm că vom reuşi să ne salvăm. Acesta e obiectivul şi sper să-l îndeplinim”, a mai declarat tehnicianul Pandurilor. Acesta crede că echipa sa este capabilă să depăşească momentul dificil în care se află, însă, pentru a ieşi din criză, este nevoie de două succese: „Cu două victorii consecutive putem ieşi din această zonă neagră în care ne aflăm. Trebuie să ne recunoaştem greşelile, să acceptăm situaţia, dar cred, în continuare, că, dacă jucătorii Pandurilor vor reveni la ceea ce au fost în etapele din turul campionatului, când evoluţia lui a fost mult peste ce au arătat în retur, nu văd motivul pentru care nu am putea să revenim”, a încheiat Petre Grigoraş.