Pandurii, o dragoste gorjeană

Cornel ŞomâcuÎn această săptămână, colegul și prietenul Dorin Brozbă a lansat o nouă ediție a cărții dedicate clubului de fotbal fanion al Gorjului, Pandurii Târgu-Jiu. Am aflat cu acest prilej că atât clubul cât și Dorin Brozbă au 52 de ani, vârsta marilor realizări. Doar că Dorin Brozbă așteaptă de vreo 8 luni această lansare iar echipa de fotbal a mers din rău în mai rău în această perioadă, greu de construit în aceste circumstanțe o sărbătoare de care ar fi trebuit să se bucure toată suflarea urbei.
În ultima perioadă presa locală e plină de îndemnuri ”mobilizatoare” ale oficialităților, că va fi bine dacă nu va fi rău, că suntem pe drumul cel bun și alte asemenea inepții dar echipa se scufundă. Nici la vânzări nu stăm la fel de bine ca în trecut, semn că adversarii încep să ne dea câți bani merităm sau că văd că la masa negocierilor au ajuns niște ageamii. Timp ar mai fi să scoatem căruța din groapă, au trecut doar câteva etape din noul campionat, dar dacă privim întregul mandat Mihai Prunariu-Petre Grigoraș-Laurențiu Ciurel, pentru că ceilalți au plecat sau vor pleca, semnele nu sunt dintre cele mai bune.
Nu am înțeles cum PSD Gorj, formațiune politică extrem de atentă cu imaginea proprie, și-a asumat acest eșec care va costa electoral. A fost o scurtă perioadă când iubitorii de fotbal, doritori de ”sânge proaspăt”, au sperat în mai bine dar iată că vorbim deja de un dezastru și nu e vorba de o figură de stil ci de crudul adevăr. Acei oameni de pe stadion vor merge și ei la vot și s-ar putea să sancționeze clica de amatori de la Pandurii.
Așa cum spuneau inspirat niște colegi din presa locală, echipa Mihai Prunariu se face vinovată de a-l fi făcut regretat pe Marin Condescu în rândul fanilor de la Târgu-Jiu. Cum răul a fost făcut, Mihai Prunariu și alții din echipa sa vor plăti cu funcțiile, poate și cu pozițiile politice acest eșec, problema e că nu vom mai avea fotbal de Liga I la Târgu-Jiu. Și asta tocmai în momentul când, cel puțin teoretic, ne pregăteam de o bijuterie de stadion cu față europeană pe care, în lipsa fotbalului, o dăm lui Marin Condescu pentru ferma sa.