Pandurii, de locul IV!

Loading

Pandurii au trebuit să aştepte nu mai puţin de 6 ani pentru a înscrie de cinci ori într-o partidă din Liga I. „Evenimentul” s-a consumat luni seară, formaţia de fotbal gorjeană reuşind să facă scor cu CS Mioveni, dar şi să ajungă pe locul IV în clasamentul Ligii lui Mitică.

Pandurii se arată de la etapă la etapă, una din marile surprize plăcute ale Ligii I, iar atacantul Vali Lemnaru, un golgeter în devenire.
Pandurii se arată de la etapă la etapă, una din marile surprize plăcute ale Ligii I, iar atacantul Vali Lemnaru, un golgeter în devenire.

Etapa cu numărul VI a Ligii I de fotbal a adus un nou succes Pandurilor, care au surclasat pe teren propriu CS Mioveni cu 5-1, stabilind cea mai mare diferenţă de scor din istoria grupării gorjene în primul eşalon al României. După o primă jumătate de oră de joc aflată sub semnul echilibrului, Pandurii au deschis festivalul de goluri prin Stromajer, care a făcut 1-0 cu 10 minute înainte de finalul primei reprize, în urma unei frumoase acţiuni pe faza a doua, finalizată în stil de atacant „pur-sânge” de către sloven. Ploaia de reuşite la poarta argeşeană a continuat la scurt timp după pauză, celălalt vârf, Lemnaru, semnând chiar dubla în minutele 52 şi 62, golurile venind tot în urma unor acţiuni „fulger” ale echipei gorjene(recuperări la mijlocul terenului şi lansări directe către atacanţi). Era deja 3-0, iar palidă replică a trupei lui Stan, care a punctat singurul gol în minutul 64 prin Săndulescu, nu a făcut decât să amâne „măcelul” de la poarta lui Coca. Pentru că au urmat imediat reuşitele lui Pintilii şi Viera din ultimul sfert de joc (min. 74 -din penalty, respectiv min. 83 -lovitură cu capul după o centrare venită din corner), iar soarta partidei deja pecetluită nu a mai pus decât problema difrenţei de scor. S-a terminat însă, 5-1, mai mult decât suficient pentru alte 3 puncte adjudecate, dar şi un onorant loc IV în clasamentul Ligii I pentru Pandurii Tg-Jiu. De asemenea, un moral de fier pentru confruntarea din runda viitoare de campionat, cu Steaua, elevii lui Grig neavând practic nimic de pierdut pentru a scrie o altă istorie, o victorie la Ploieşti însemnând un nou record doborât de „era” Grigoraş din şirul care parcă nu se mai termină.

Grigoraş, despre „plăcerea de a juca”
După cea mai categorică victorie a Pandurilor, din etapa a VI-a a Ligii I, tehnicianul Petre Grigoraş, s-a arătat extrem de mulţumit. Grig a ţinut să-şi laude toţi elevii pentru prestaţia din meciul de luni seară: „Cred că a fost o victorie absolut meritată şi mă bucur pentru evoluţia băieţilor. Veneam după o săptămână de cantonament şi era extreme de neplăcut să nu câştigăm cu Mioveni. Am avut încredere în jucători şi cel mai important este că ei şi-au recăpătat încrederea, plăcerea de a juca şi de a marca goluri. A fost un meci plăcut, important e că am câştigat şi cu un rezultat consistent. După o primă repriză în care am reuşit să marcăm un gol fără să ne creăm prea multe ocazii, în repriza a doua ne-am descătuşat. Per total sunt mulţumit de atitudine, de joc, de reacţia tribunei. Nu ştiu dacă a fost cel mai reuşit meci, să ţinem cont de ce adversar am avut în faţă. Poate nu a fost tocmai pregătit.” În ceea ce priveşte noul record pe care Pandurii sub comanda lui Grigoraş l-au doborat după partida cu CS Mioveni, mai precis numărul de 5 goluri marcate într-o dispută din Liga I, tehnicianul formaţiei gorjene a părut extrem de modest: „Ştiu că eu am mai bătut nişte recorduri pe aici, dar astea sunt doar statistici. Se puteau întâmpla şi cu alţi antrenori… Astăzi sunt adulat, mâine sunt trimis la podea. Mă bucur însă, pentru jocul echipei şi că am avut ce să oferim spectatorilor.”

Stan: E dur rezultatul…
În vreme ce Petre Grigoraş se arăta extrem de fericit de deznodământul partidei de luni seară, omologul său de pe banca Mioveniului, Ilie Stan, era destul de marcat, în special de înfrângerea drastică administrată de Pandurii. „Este foarte greu să diger acest rezultat, dar acesta este fotbalul. Se mai întâmplă şi lucruri neprevăzute. Ne-am surprins singuri. Vreo patru goluri am luat pe greşeli individuale. Ne-am bătut singuri. E dur rezultatul pentru că până la gol nu au prea avut ocazii. Totuşi, Pandurii este o echipă bună, lot omogen, un antrenor care-i ţine bine în mână, cu o conducere foarte bună. Noi trebuie să ne revenim cât mai rapid, poate reuşim să câştigăm etapa viitoare.”, a declarat antrenorul echipei CS Mioveni.