Pandurii: Bilanţ pozitiv în „amicale”

Loading

Fotbaliştii de la Pandurii sunt neînvinşi până acum în „amicalele” desfăşurate în această vară. În stagiul centralizat de pregătire desfăşurat în Austria, formaţia antrenată de Sorin Cârţu a obţinut 3 victorii şi 2 remize, fapt ce le dă speranţe oficialilor grupării gorjene pentru un debut cu dreptul în noul sezon al Ligii I.

Reusita stagiului de pregătire din Austria al Pandurilor se va putea vedea peste numai 10 zile, odată cu redebutul oficial al Ligii I
Reusita stagiului de pregătire din Austria al Pandurilor se va putea vedea peste numai 10 zile, odată cu redebutul oficial al Ligii I

5 victorii şi două egaluri. Acesta este bilanţul „amicalelor” înregistrat de Pandurii odată că demararea pregătirii din această vară. După ce au jucat la Târgu Jiu cu Internaţional Curtea de Argeş, scor 5-2, Pandurii au trecut la Budapesta şi de Ujpest, scor 3-1. În stagiul din Austria, Pandurii au jucat cu Austria Karnten care şi-a trimis la acest joc echipa a doua, scor 5-1, cu BNK Livar Goriţa, scor 7-0, cu Cesje Budejovice, scor 1-1, Denizlispor, scor 2-2 şi cu Apollon Limassol, scor 4-1. Pandurii au înscris de 27 de ori în meciurile amicale disputate în perioada de pregătire şi au primit doar opt goluri în şapte partide. Preşedintele Marin Condescu este mulţumit de atacul echipei, apreciind că antrenorul Sorin Cârţu a găsit formula potrivită pentru atac: „Cred că Sorin a găsit formula câştigătoare şi acum nu vom mai avea probleme cu marcatul golurilor. Avem patru atacanţi care pot să joace oricând titulari. Stromajer, Tilincă, Raskovic şi Arrieta sunt vârfuri cu care putem face faţă fără probleme în campionat. Am încredere mai ales că echipa a arătat că poate să dea şi goluri multe.”

Tilincă „reloaded”!
Golgeterul perioadei de pregătire este Cosmin Tilincă cu cinci goluri marcate, la ultimul meci din Austria, cel cu Apollon Limassol, acesta reuşind din nou o dublă. Cu toate acestea atacantul care a fost accidentat mai bine de jumătate din sezonul trecut spune că nu e mulţumit şi că doreşte să înscrie mai mult în campionat: „Totdeauna se vrea mai mult. E ceva normal la un atacant. Puteam înscrie mai multe, mai ales că la meciurile în care am jucat am avut foarte multe ocazii de a marca.Orice atacant îşi doreşte să înscrie cât mai multe goluri şi niciodată nu se poate mulţumi cu un anumit număr de goluri. Dar normal e bine până la urmă că am şi reuşit să înscriu şi aceste goluri acum în perioada de pregătire, sper să înscriu şi mai multe în campionat.”

„Până acum e bine…”
Odată cu disputarea ultimului amical din Austria, principalii responsabili de la Pandurii sunt destul de mulţumiţi de palmaresul înregistrat de echipa gorjeană, ca şi de modul cum s-au pregătit elevii lui Cârţu. Managerul general al Pandurilor, Viorel Temelescu, apreciază că „echipa se află în grafic” înaintea redebutului se sezon. „Chiar dacă nu contează prea mult aceste rezultate, am văzut o poftă bună de joc a echipei, dar şi o seriozitate deosebită în pregătire din partea jucătorilor. În acest moment putem să spunem „e bine”, că suntem în grafic cu pregătirea pentru noul sezon. Rămâne să confirmăm şi la primele meciuri oficiale de campionat”, spune Temelescu.

Rada şi Diaconu, revelaţiile Pandurilor
Deşi întreaga echipă a Pandurilor a fost lăudată pentru evoluţia din amicale, dar şi pentru modul cum s-a pregătit în Austria, şeful delegaţiei grupării gorjene,  Viorel Temelescu, a ţinut să remarce în mod special şi pe cei cei doi juniori prezenţi în lot: Diaconu şi Rada. Oficialul Pandurilor a părut neaşteptat de surprins de cei doi tineri jucători: „Pot să spun că remarcaţii turneului de pregătire din Austria au fost cei doi copii, Rada şi Diaconu. Şi în amicale au jucat bine, dar şi la pregătire s-au comportat ca doi fotbalişti maturi. Chiar şi în ultimul amical, cu Apollon Limassol, Diaconu a jucat mai mult de 50 de minute şi a făcut-o foarte bine, iar Rada s-a dovedit un jucător de perspectivă, o eventuală soluţie pentru viitorul echipei Pandurii”. Fotbaliştii de la Pandurii au efectuat luni, ultimul antrenament în Austria, de dimineaţă, înainte de a pleca spre Gratz, acolo unde echipa gorjeană a rămas până astăzi, când se va deplasa către Ungaria pentru ultimul amical din această vară. Pandurii sunt aşteptaţi să revină în această joi la Tg-Jiu.