Pandurii au demarat pregătirea pentru sezonul viitor

Loading

Odată cu reunirea lotului de la sfârşitul săptămânii trecute şi efectuarea vizitei medicale, fotbaliştii de la Pandurii au demarat deja primele antrenamente la Tg-Jiu. Alături de figurile mai vechi, în rândul echipei gorjene s-au putut vedea şi câteva „feţe” noi, cum ar fi Marko Basara şi Laszlo Balint.

Campion al României cu Unirea Urziceni, Laszlo Balint, speră „într-un nou început” alături de Pandurii şi visează chiar şi la Cupele Europene.
Campion al României cu Unirea Urziceni, Laszlo Balint, speră „într-un nou început” alături de Pandurii şi visează chiar şi la Cupele Europene.

Doar… 32 de jucători! Cam atât numără deocamdată lotul Pandurilor, odată cu „reunirea” de la sfârşitul săptămânii trecute. În afara celor 20 de jucătorii care au încheiat returul sezonului trecut, la primele antrenamente ale formaţiei gorjene au fost prezenţi încă patru dintre fotbaliştii „împrumutaţi” precum şi opt juniori ai clubului care sunt în atenţia antrenorului Sorin Cârţu pentru a fi promovaţi la echipa mare. Însă, cele mai interesante noutăţi din lotul Pandurilor ar fi acelea legate de jucătorii veniţi în probe la Tg-Jiu. Alături de echipa olteană se află începând de zilele trecute doi fotbalişti în „evaluare”: Basara şi Balint. „Marko Basara şi Laszlo Balint sunt ambii în perioada de evaluare şi urmează să rămână la echipă până când vor discuta cu preşedintele Marin Condescu semnarea unui eventual contract. Nimeni nu a semnat încă cu clubul Pandurii, sunt doar discuţii iar dintre jucătorii aflaţi la pregătire acum nu vor rămâne toţi în lot dar cel care va decide este antrenorul principal Sorin Cârţu”, a precizat managerul general al Pandurilor, Viorel Temelescu.

Balint şi „noile începuturi”…
Deşi nu are decât câteva zile de când a sosit la Tg-Jiu pentru a se antrena sub comanda lui Sorin Cârţu, fostul jucător al echipei campioane, Unirea Urziceni, Laszlo Balint, pare destul de optimist în privinţa noii sale alegeri. Balint declară că aşteaptă „un nou început” alături de Pandurii: „Nu am avut un an foarte grozav, din cauza accidentărilor… Însă, acum mi-am revenit 100% şi sper s-o iau de la capăt. Sper ca venirea mea la Pandurii să fie un nou început. Am înţeles că ne aşteaptă câteva amicale tari şi cred că ne va prinde bine. Sper să am un sezon bun la Tg-Jiu şi de ce nu, să prindem şi o Cupă Europeană.”

Primit cu braţele deschise
O eventuală legitimare a lui Laszlo Balint la Tg-Jiu este primită cu bunăvoinţă de componenţi formaţiei Pandurii. Mijlocaşul Ionuţ Stancu consideră că transferul lui Balint ar fi unul benefic pentru gruparea olteană: „Cu siguranţă poate fi un câştig mare pentru noi, pentru că este un jucător bun şi ne poate ajuta. Probabil că nu a jucat, deoarece a avut şi unele probleme, din câte am înţeles eu, şi este normal ca el să decidă şi să aleagă ce este mai bine pentru el. Îi doresc mult succes”.

Stancu încă „pandur”

Ionuţ Stancu, trup... şi suflet! Cu trupul la Pandurii şi cu sufletul la Rapid şi Universitatea Craiova.
Ionuţ Stancu, trup... şi suflet! Cu trupul la Pandurii şi cu sufletul la Rapid şi Universitatea Craiova.

Chiar dacă este de puţină vreme la Pandurii, după ce s-a lansat ca fotbalist la Craiova şi Rapid, mijlocaşul Ionuţ Stancu, ţine să-şi ducă până la capăt contractul său cu echipa gorjeană. În ciuda „sufletului” său care aparţine Rapidului şi Universtităţii, Stancu precizează că îşi doreşte să rămână deocamdată la Pandurii. „Nu ştiu dacă se pune problema să revin la Rapid, pentru că eu mai am un an contract cu Pandurii şi sper să-l duc la bun sfârşit. Deocamdată este prematur să vorbim despre Rapid. Momentan sunt aici, sunt bine. S-a terminat vacanţa şi aşteptăm începutul de campionat. Eu am avut o perioadă frumoasă la Rapid, sunt încă jucătorul Rapidului şi mi-am dorit tot timpul ca această echipă să fie bine şi să facă performanţă, cum de altfel mi-am dorit şi pentru Craiova să aibă rezultate. Pentru că acum sunt jucătorul Pandurilor, fac tot ce îmi stă în putinţă să fie cât mai bine pentru mine şi pentru echipă, dar în acelaşi timp sunt cu sufletul alături de Craiova şi de Rapid”, a precizat Ionuţ Stancu.