Pandurii a început să câştige ca o echipă mare

Tehnicianul Pandurilor, Petre Grigoraş, vede un semn bun prin faptul că echipa sa începe să devină una mare, care câştigă şi atunci când joacă prost.

Grigoraş s-a bucurat pentru un nou succes, deşi ştie că jocul echipei sale nu a fost printre cele mai bune în partida ce a urcat Pandurii pe locul 5 în Liga I.
Grigoraş s-a bucurat pentru un nou succes, deşi ştie că jocul echipei sale nu a fost printre cele mai bune în partida ce a urcat Pandurii pe locul 5 în Liga I.

Pandurii au revenit în topul Ligii I graţie celor trei puncte luate din confruntarea cu Gaz Metan Mediaş, dar jocul formaţiei gorjene nu a mai fost unul la fel de strălucit, Grigoraş recunoscând că de această dată echipa sa s-a impus având de partea sa şi norocul. „Am tremurat şi la propriu şi la figurat. După neşansa din meciurile cu Astra şi Târgu Mureş s-a întors puţin Doamne Doamne şi cu faţa la noi. Am avut un meci foarte greu. Am jucat ca o echipă mare. Am jucat prost şi am câştigat! A fost unul dintre meciurile noastre mai puţin reuşite, asta şi din cauza adversarului, care ne-a împiedicat să ne facem jocul nostru. Pauza, dintr-un anumit punct de vedere, a fost benefică. Am spart ghinionul. Dar din punct de vedere fotbalistic am avut o uşoară cădere faţă de meciurile precedente”, a declarat tehnicianul Pandurilor.

Inspiraţia lui Grigoraş
Golul cu care Pandurii a câştigat meciul cu Gaz Metan Mediaş a venit în urma unei acţiuni iniţiată pe partea dreaptă de Alexandru Grigoraş, fiul tehnicianului, jucătoir introdus pe teren în partea a doua a întâlnirii. Grigoraş junior a fost scos la încălzire încă din primul minut de tată său, care s-a temut că l-ar putea pierde de pe teren destul de repede pe Voiculeţ, care a intrat în meci nerefăcut complet. Voiculeţ a rezistat însă până la finalul partidei, cel care i-a cedat locul pe teren juniorului lui Grigoraş fiind Nistor, jucător care a avut o evoluţie ştearsă în acest meci: “L-am introdus pe Alexandru nu pentru că este băiatul meu, ci pentru că în aceste săptămâni am simţit că poate să fie o soluţie pe partea dreaptă. Atât timp cât Nistor a făcut o partidă mai slabă decât altădată, nu îl condamn pentru că asta se întâmplă oricărui jucător, am încercat cealaltă variantă, cu introducerea lui Alex şi retragerea lui Vranjes în centru, mişcare care s-a dovedit a fi una câştigătoare”, a declarat Grigoraş despre mutarea câştigătoare pe care a făcut-o cu ajutorul fiului său.

Circumstanţe atenuante jucătorilor
Tendinţa antrenorilor după un meci mai slab este aceea de a acuza jocul prost făcut de jucători, nu este însă şi cazul lui Petre Grigoraş, acesta asumându-şi responsabilitatea pentru evoluţia ştearsă a mai multor jucători pe care el i-a trimis în primul unsprezece. “E adevărat, Cardoso a avut unele intervenţii mai „dreptace”, dar dacă nu toţi jucătorii nu au evoluat la cea mai înaltă capacitate nu trebuie dată vina pe ei. Principalul vinovat sunt eu pentru că nu am ştiut să-i aduc la forma necesară. Dacă sunt mai mulţi jucători care evoluează mai slab este datoria antrenorului să ştie să gestioneze situaţia. Îmi asum întreaga responsabilitate, nu reproşez niciunui jucător evoluţia mai slabă pentru că dacă nu am avut aceeaşi prospeţime şi aceeaşi atitudine şi determinare înseamnă că nu am ştiut să gestionez această perioadă”, a declarat Grigoraş scuzându-se pentru greşelile făcute de elevii săi la meciul cu Gaz Metan Mediaş.

„Suntem revelaţia începutului de campionat”
După aproape o treime de campionat, Pandurii stă nesperat de bine în clasament, are 18 puncte, ocupă locul 5 şi multe echipe au ajuns să se teamă de întâlnirile cu trupa lui Grigoraş. Pustai a recunoscut că s-a pregătit special pentru acest joc ştiind forţa ofensivă extraordinară a Pandurilor şi capacitatea acestora de a domina orice echipă din Liga I, tehncianul medieşenilor declarând că trupa lui Grigoraş este în acest moment revelaţia campionatului: „Pandurii are 18 puncte şi uşor putea să mai aibă 5 din celelalte două etape anterioare şi atunci, cu 23 de puncte şi eu aş numi-o revelaţie. Dacă astăzi am fi câştigat am fi fost egali cu revelaţia campionatului. Distanţa de la agonie la extaz şi invers este mică”, a declarat Pustai. Grigoraş nu-l contrazice pe omologul său de pe banca Gazului, dar menţionează că este vorba doar de prima parte a campionatului şi că pentru a se menţine în această postură este nevoie de multă muncă în continuare: „Suntem revelaţia începutului de campionat. Şi eu cred asta, dar până la sfârşitul campionatului mai sunt 24 de etape. Multe al dracu… Rămânem realişti şi încercăm să tratăm fiecare partidă foarte, foarte serios şi sperăm să obţinem rezultate bune”, a mai declarat antrenorul Pandurilor.