Păcurar: „M-am recuperat foarte bine…”

Mijlocaşul Pandurilor preferă să aştepte debutul de retur pentru a trage primele concluzii
Mijlocaşul Pandurilor preferă să aştepte debutul de retur pentru a trage primele concluzii

Unul dintre remarcaţii stagiului de pregătire al Pandurilor din Antalya este mijlocaşul Alexandru Păcurar. Refăcut acum în proporţie de 99%, după o accidentare mai veche la genunchi, jucătorul Pandurilor a fost numit chiar de către antrenorul Pandurilor, Sorin Cârţu, surpriza iernii pentru modul cum s-a pregătit. Chiar dacă semnele pentru un retur în lotul de bază al Pandurilor sunt cât de se poate de bune pentru Alexandru Păcurar, mijlocaşul formaţiei gorjene preferă să fie încă rezervat. Talentatul jucător spune că aşteaptă primele meciuri oficiale din returul Ligii I până să tragă concluziile. Întrebat ce părere are de cazul ,,Ilie Iordache”, Păcurar crede că atacantul Pandurilor va rămâne la Tg-Jiu şi în acest sezon.
Reporter: Alex, se pare că eşti surpriza din lotul Pandurilor din această iarnă.  Până şi antrenorul Sorin Cârţu te-a lăudat…
Alexandru Păcurar:
Nu pot decât să mă bucur, mai ales dacă şi Nea Sorin a fost mulţumit de mine. Pentru mine era foarte important să trec peste aceea perioadă mai neagră, dacă e să-i spun aşa, în care am fost accidentat. Aşa că am tras cât am putut de mine să revin la forma cea mai bună, fizic, mă refer…
Rep.: Să înţeleg că cel puţin din punct de vedere fizic, eşti aproape de 100%?
A. P. :
Să zicem că da. M-am recuperate foarte bine şi am răspuns destul de bine la antrenamentele din primul stagiu de pregătire. Piciorul m-a ţinut, cum se spune… Nu ştiu dacă mai am o oarecare teamă după accidentare, dar prefer să fiu precaut. La mine e o chestie care a cam recidivat, sper să nu se întâmple din nou. Aştept şi cea de a doua perioadă de pregătire să vedem cum merge treaba şi la meciuri pentru că o să avem mai multe partide amicale aici, în Antalya. Dar cel mai important lucru va fi atunci când voi juca în campionat, pentru că asta contează cel mai mult pentru mine, meciurile oficiale. Degeaba mergi bine în amicale şi nu ai nimic, dacă în oficiale nu te mai ţine!
Rep. : Majoritatea colegilor tăi s-au cam plâns de primul stagiu de pregătire. Mulţi dintre colegii tăi spuneau că a fost solicitant…
A. P. :
Eu nu pot să comentez ce spun colegii mei, eu vorbesc doar în numele meu. Este adevărat că primul cantonament a fost mai dificil, dar adevărul e că aceasta este pregătirea de iarnă, mai mult pe fizic, în care trebuie să acumulezi. După aceea vine acea perioadă în care se va pune accent pe tehnico-tactic, iar dacă nu ai făcut-o pe prima aşa cum trebuie, te descurci mai greu. Eu unul mă bucur în primul rând că nu am avut nici un fel de probleme, nu mai am dureri la picior şi am trecut cu bine peste acea perioadă de pregătire.
Rep. : Ce şti despre viitorul stagiu de pregătire? Din câte am înţeles veţi juca mai multe partide amicale…
A. P. :
Deocamdată abia ce am ajuns la hotel, abia ne-am instalat cu toţii în cameră. Nu am avut prilejul să văd nici condiţiile de pregătire şi nici să aflu prea multe despre meciurile pe care o să le jucăm. Totuşi, din câte am văzut eu prin jurul meu condiţiile sunt foarte bune aici. Iar despre viitoarele partide, normal că îmi doresc adversari buni pentru a fi cu motoarele pornite la ora primului meci din campionat. Dar, aşa cum am mai pus, pentru noi vor conta mai mult partidele oficiale şi mai puţin cele amicale.
Rep.: Alex, s-a vorbit foarte mult despre subiectul Ilie Iordache în această iarnă. Ţi-l doreşti în continuare pe Ilie, coleg la Pandurii?
A. P. :
Nu prea e treaba mea ce se întâmplă cu Ilie. Ştiu doar că el este un jucător foarte bun, pe care orice echipă şi l-ar dori să-l aibă. Eu tot timpul m-am înţeles bine cu colegii mei şi cred că şi cu Iordache am avut şi am o relaţie bună. Sincer, chiar îmi doresc să rămână cu noi şi vă spun eu că aproape sigur o să rămână la Pandurii.
Rep. : Ce-ţi doreşti de la 2009?
A. P. :
În primul rând, să fiu sănătos. Dacă voi fi sănătos, atunci voi şi juca, voi încerca să dau tot ce e mai bun din mine. Ne aşteaptă un retur destul de dificil şi cred că fiecare jucător din lot va fi important, nu numai eu. Sper ca şi cei noi veniţi să se acomodeze şi să facem o treabă bună în această parte a doua a campionatului. Restul, vom vedea… Nu pot să zic eu, acum, pe ce loc vom termina sau cât de bine vom juca, ne aşteaptă meciuri foarte grele, mai ales la început.