Omagiu Luceafărului

15 ianuarie este o zi în care sufletul fiecărui român tresare, luminat fiind de raza de lumină a Luceafărului.
În săptămâna 12-16 ianuarie 2009 la Grădiniţa “ Mihai Eminescu” din Tg-Jiu, se desfăşoară o serie de activităţi prin care fiecare educatoare încearcă să aducă în sufletul copiilor o fărâmă din lumina stelei ce străluceşte cel mai puternic pe cer, chiar dacă nu pot înţelege profunzimea poeziilor, copiii ne pot dezvălui aspecte nebănuite ale operei eminesciene prin lucrări plastice, practice, iar noi cei mari trebuie să-i încurajăm.
Această săptămână va fi desfăşurată sub semnul lui Eminescu prin expoziţii de desene, grafică, la nivel de unitate, iar la fiecare grupă se vor desfăşura convorbiri , audiţii, lecturi, desene etc. pentru a încerca să facem şi pe cei mai mici să înţeleagă importanţa numelui Mihai Eminescu şi de ce grădiniţa care îi aşteaptă cu porţile deschise zi de zi, îi poartă numele.
Şi ca o tradiţie a grădiniţei noaste, se va desfăşura în data de 29 ianuarie 2009 un program educativ „Eminesciana”, pregătit de preşcolarii grupelor pregătitoare , şi nu numai, la care vor fi invitaţi parteneri, reprezentanţi ai I.S.J. Gorj, reprezentanţi ai părinţilor, ai Comunităţii locale, mass-media.
Toate cadrele didactice speră ca prin aceste acţiuni desfăşurate cu preşcolarii, să redea importanţa zilei în care a răsărit pe cerul ţării noastre cea mai luminoasă dinte stele, Luceafărul Mihai Eminescu.