Oltenia jefuită de şefii fotbalului

Mă număr printre puţinii ziarişti care în această vară am remarcat public că prin dezafilierea Universităţii Craiova, Federaţia Română de Fotbal a dat o ţeapă bugetului de stat de cel puţin 3 milioane de euro. Autorităţile de profil, care în cazul unui amărăştean se execută în secunda 2 pentru a-i lua şi pielea de pe el, nu au reacţionat decât cu extrem de multă întârziere şi nici acum nu sunt convins că e ceva serios. Într-o ţară unde Gigi Becali a fost arestat pentru că şi-a recuperat propria maşină iar Nicolae Mischie, tot au fost colegi de partid, pentru că a adus o armă de vânătoare nedeclarată, o gaură de 3 milioane de euro trebuia să ducă la arestarea lui Mircea Sandu, Dumitru Dragomir şi alţi şefi. În loc de acest lucru avem o banală cercetare care se va sfârşi, cel mai probabil, cu un NUP răsunător.
Jefuirea Universităţii Craiova de un lot de jucători estimat la peste 20 de milioane de euro este cea mai mare lovitură de după 1989. Patronii ce şi-au adjudecat jucătorii pe zero lei probabil că au cotizat la şefii fotbalului, nu degeaba ei au prosperat ca viteazul din poveste, dar statul a fost păgubit grosolan. Orice firmă din România ar fi avut pe cei vinovaţi după gratii şi pentru sume mai mici.
De fapt, e al doilea caz  când fotbalul oltean pierde bani, să ne gândim că Pandurii a cotizat aiurea în tramvai cu 1 milion de euro la bugetul lui Dinamo, încă o problemă care ar trebui lămurită în aceste zile. Mai exact, dacă Justiţia civilă a zis că Pandurii nu trebuia să dea banii, apoi aceştia trebuie să fie recuperaţi. Dacă nu vrea Mircea Sandu şi Cristi Borcea, ambii urmăriţi penal, atunci LA PUŞCĂĂĂRIEE, ca să preluăm un refren din tribune.
Întorcându-ne la nefericirea Craiovei, Mititelu pare să se lupte cu morile de vânt mai ales în cazul unui alt gorjean care nu prea ne face cinste. Victor Piţurcă, cel mai cunoscut sportiv din poker, a desfiinţat o echipă pentru că a vrut să facă ca Sebi Ghiţă la Realitatea, adică să ia echipa cu cheltuieli minime. Măcar Ghiţă are bani de la fraieri-a se citi instituţiile de stat-celebrele programe EDUSAL şi REVISAL fiind un fiasco, Piţurcă a lucrat pe banii altora. Şi totuşi, de ce nu ni se spune ce s-a întâmplat în toamna trecută la Craiova, ce bani s-au cheltuit şi cum ? Nu cumva pentru faptul că selecţionerul echipei naţionale ar putea fi pus după gratii ?
Dacă Condescu sau Mititelu ar vrea să vorbească doar de protocoalele pe care le-au suportat pentru FRF, cu şefii mari sau mai mici, nota de plată pentru care ar trebui să dea seamă Sandu şi compania ar fi infinit mai mare. În această direcţie există însă o omerta şi nimeni nu va risca să vorbească pentru că pleacă ai noştri, vin ai noştri… Mi-aduc aminte de vizita de la Motru a staff-ului FRF, cei implicaţi ştiu de ce!
În concluzie, poate că DNA-ul va salva Oltenia şi tot fotbalul românesc!