Olimpiadele şcolare au program actualizat

Confruntat cu o perioadă de vacanţă a elevilor pricinuită de concediul forţat al cadrelor didactice, Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj a fost nevoit să actualizeze graficul de desfăşurare a olimpiadelor şcolare pentru anul şcolar 2009-2010. Aceste olimpiade, faza locală şi judeţeană, au început la unele discipline iar la altele vor începe în luna ianuarie 2010.

Colegiul National Tudor Vladimirescu găzduieşte cele mai multe faze judeţene ale olimpiadelor şcolare
Colegiul National Tudor Vladimirescu găzduieşte cele mai multe faze judeţene ale olimpiadelor şcolare

Potrivit informaţiilor oferite de prof. Camelia Bibere, inspector şcolar general adjunct al judeţului Gorj, la limba engleză, fizică şi chimie, faza pe localitate s-a desfăşurat la finele lunii noiembrie. Etapa judeţeană la fizică se va desfăşura în 16 ianuarie iar cea de chimie în 17 ianuarie 2009, ambele găzduite de Colegiul Naţional “Spiru Haret”.

Sezonul olimpiadelor
Chiar dacă lipseşte strălucirea din trecut, olimpiadele şcolare continuă să atragă foarte mulţi elevi. Anual, mii de elevi ai Gorjului sunt antrenaţi în aceste competiţii, unii cu performanţe şi la nivel naţional. Elevii vor intra în vacanţă în 11 ddecembrie 2009, o premieră din acest punct de vedere, dar vor avea olimpiadă în 12 decembrie. E vorba de etapa pe localitate la Limba şi literatura română, găzduită la Târgu-Jiu de CNTV, care va avea în 9 ianuarie 2010 şi faza judeţeană găzduită în aceeaşi locaţie.
Disciplina Matematică, ca şi limba şi literatura română, se adresează elevilor din clasele V-XII, şi are etapa pe localitate în 13 februarie 2010, la Târgu-Jiu la Şcoala Generală “Constantin Săvoiu”, iar etapa judeţeană la 13 martie 2010 în aceeaşi locaţie pentru gimnazii şi la CNTV şi CCVM pentru licee. Tot în 13 martie 2010 va avea etapa judeţeană şi disciplina Geografie, tot la CNTV. Limba engleză are un calendar devansat în acest an, cu etapa judeţeană în 9 ianuarie 2010 şi faza naţională în februarie 2010.
De asemenea, informaticienii intră foarte devreme în competiţie, faza pe localitate la 12 decembrie pentru gimnaziu şi 16 ianuarie 2010 pentru licee. Faza judeţeană se va desfăşura la 16 ianuarie 2010 la Grupul Şcolar Energetic pentru gimnaziu şi la 6 martie la Colegiul Tehnic « General Gheorghe Magheru » pentru licee. Disciplinele tehnologice au programată etapa judeţeană în martie 2010 la CNSH şi Şcoala Generală « Gheorghe Tătărescu ».
În această săptămână se desfăşoară faza locală a olimpiadelor de Istorie şi Socio-Umane. Elevii iubitori de istorie se vor întâlni în faza judeţeană la 13 martie 2010 la Colegiul Tehnic « Henri Coandă » iar cei de la Socio-Umane la Colegiul Tehnic « General Gheorghe Magheru ».

16 Comments on “Olimpiadele şcolare au program actualizat”

 1. as dori sa intreb cand este olimpiada de istorie faza locala sau cand a fost publicat acest anunt
  dar olimpiada de istorie faza nationala cand si unde va avea loc
  va multumesc pentru timpul acordat

 2. Pentru Iacob

  Faza locala a Olimpiadei de istorie s/a desfasurat deja in ultima saptamana de scoala din decembrie-7-11 XII. Faza nationala este programata in luna aprilie dar Ministerul Educatiei nu stabilise inca locatia la sfarsitul anului trecut. O sa revin cu informatia completa!

 3. Pentru Fetita

  Etapa nationala la Biologie este programata in perioada 6-11 aprilie 2010,la Timisoara

 4. a multumesc pentru raspuns
  as mai avea o intrebare de pus.
  olimpiada tehnologice etapa judeteana pe cat martie este programata? ve multumesc

 5. ceea ce vreau este sa nu fie olimpiada de tehnologii si olimpiada de istorie in aceasi zi. Acest lucru ma intereseaza. Daca puteti sa-mi raspundeti la intrebare, va rog frumos particip la amandoua olimpiadele si nu stiu la care sa renunt. Va multumesc!!!

 6. Pt Iacob,

  Ce pot sa iti spun la acest moment este ca datele fazelor judetene ale olimpiadelor sunt stabilite de Ministerul Educatiei. Faya judeteana la olimpiada de istorie este pe 13 martie la Colegiul Tehnic HENRI COANDA-Lic 5-iar toate disciplinele tehnice vor avea aceeasi faza in luna martie. Vom reveni cu precizari cu data atunci cand Ministerul Educatiei o va comunica ISJ Gorj
  Martie 2010. Locatiile sunt urmatoarele
  – Ed tehnologica la Colegiul National Tudor Vladimirescu,TgJiu si Sc.Gen.GH.Tatarascu,TgJiu-cls. V-VIII
  ––––––––––––
  – Resurse – la C.T. Gh.Magheru,TgJiu
  – Servicii – la Colegiul Comercial; Virgil Madgearu,TgJiu
  – Tehnic – la Gr.Sc.Energetic,TgJiu

 7. Pt. Iacob,

  Ca profesor de istorie, mai ales ca banuiesc ca esti la un liceu tehnic, sfatul meu inclina spre …istorie. Daca vei avea noroc cu programarea Ministerului, poate mergi la amandoua.

 8. va multumesc foarte mult pentru informatiile pe care mi le-ati dat. inclinatia mea este spre istorie insa profesoara de tehnice si-a pus bazele pe mine ca sunt cel mai bun elev iar ceilalti nu stiu sa faca probleme.
  dmn profesor de istorie si-a pus si dansu bazele in mine pt ca am optinut un punctaj de 7,5 in clasa a IX-a ceea ce la mine in scoala se obtine cam rar si ar vrea sa participam la nationala si m-am pregatit pt istorie f mult.
  INTREBARE: Daca imi puteti spune va rog frumis daca as avea sanse la olimpiada nationala daca eu fac parte dintr-un liceu din mediul rural
  si anume G.S.I. CONSTANTIN SANDRU BALTA
  daca stiti unde este ?
  VA MULTUMESC F MULT!!!

 9. Stiti cumva unde va avea loc olimpiada nationala de limba engleza anul acesta?Multumesc.

 10. sunt in clasa a6-a si o sa particip la olimpiada nationala de limba si literatura romana. unde puteti spune unde se va tine si cand? va multumesc pentru timpul acordat!

 11. olimpiada la disciplinele tehnice se va desfasura pe data de 6 martie iar la istorie pe data de 13 martie deci pot participa la ambele discipline

Comments are closed.