O competiţie interdisciplinară între matematică şi alte ştiinţe

Loading

În contextul  împlinirii a 120 de ani de la înfiinţarea Colegiului Naţional TUDOR VLADIMIRESCU, această instituţie organizează la 25 mai 2010 un Concurs Memorial EMIL ISAC dedicat personalităţii marelui matematician gorjean. Competiţia cuprinde subiecte de matematică, informatică, fizică şi chimie.

Concursul „Emil Isac” se încadrează în sărbătorile CNTV dedicate celor 120 de ani împliniţi

Emanoil sau Emil Isac a fost unul dintre marii profesori de matematică ai acestui liceu în anii regimului comunist. A primit mai multe distincţii naţionale pentru munca sa şi a condus mai mulţi ani filiala Gorj a Societăţii de Ştiinţe Matematice. Pentru iubitorii acestei discipline, Emil Isac reprezintă un reper demn de respect şi o amintire care trebuie păstrată.
Potrivit profesorului Dan Dorin Taşcău, directorul CNTV, Concursul EMIL ISAC  se adresează elevilor din clasele VII-XII. Concursul se desfăşoară pe două secţiuni, cea adresată elevilor de gimnaziu şi cea adresată liceenilor. Subiectele vor fi concepute cu soluţii de răspuns scurt. Subiectele vor viza aprofundarea noţiunilor de matematică, informatică, fizică şi chimie, cu scopul motivării interdisciplinare a elevilor intraţi în competiţie.
De asemenea, profesorii din unitatea şcolară invitată pot participa şi la sesiunea de comunicări ştiinţifice doar că acestea vor trebui depuse cu o săptămână mai devreme începerii competiţiei. Manifestarea face parte dintr-un ciclu de acţiuni care marchează cei 120 de ani împliniţi de CNTV.