Nelu Roșca răspunde acuzațiilor

Președintele Sindicatului Liber Cariera Roșiuța, Nelu Roșca, dezminte informațiile apărute în presă în ultimele zile, conform cărora ar fi propus conducerii Complexului Energetic Oltenia să renunțe la contractele de prestări- servicii cu MinprestServ SA, fapt care, dacă s-ar produce, ar determina închiderea acestei societăți.

Nelu Roșca, președintele Sindicatului Liber Cariera Roșiuța, dezminte acuzațiile legate de Minprest
Nelu Roșca, președintele Sindicatului Liber Cariera Roșiuța, dezminte acuzațiile legate de Minprest

Liderul sindical spune că a propus reducerea cheltuielilor cu terții, în general și cu sponsorizările pentru sport și cultură, acestea din urmă nefiind făcute în interesul angajaților.

Nelu Roșca a demisionat vineri, 13 februarie 2015, din Consiliul de Administrație al Minprest Serv SA și declară că a făcut-o tocmai penru că nu poate face, în același timp, politica Minprest și pe cea a membrilor din sindicatul pe care îl conduce.
„Eu nu pot face politica Minprest, de aceea am și demisionat. Am un mandate, din partea membrilor de sindicat, de a nu pierde drepturile pe care le au și asta am susținut în fața conducerii. Dacă e nevoie să se reducă cheltuielile, am discutat pe buget și am propus să se reducă cheltuielile cu terții, sponsorizările pentru sport și cultură- pentru că nu sunt făcute pentru membrii de sindicat. Iar la terți nu am cerut expres pentru Minprest reducerea cheltuielilor, ci pentru toți terții. E normal, o dată ce reprezint membrii de sindicat, să le reprezint interesele, iar interesul membrilor de sindicat în ceea ce privește bugetul este să nu li se taie din drepturile salariale.”
Sindicaliștii din minerit și energie au dovedit că sunt puternici, organizând în ultimele zile două mitinguri de protest împotriva măsurilor propuse de administrație prin proiectul de Contract Colectiv de Muncă pentru anul 2015, mitinguri la care au fost mii de participanți. Pentru a le fi forțată mâna sindicaliștilor, au apărut informații că după 19 februarie, când expiră contractul semnat în 2014, nu vor mai fi acordate anumite drepturi, cum ar fi transportul, tichetele de masă, masa caldă și primele ocazionale. Sindicaliștii spun, însă, că oamenii nu trebuie să se lase intimidați și să accepte ca noul Contract Colectiv de Muncă să fie semnat în orice condiții. Aceștia spun că, dacă administrația nu va lua în calcul revendicările sindicatelor, se poate ajunge la grevă generală.