Muzeul Național ”Constantin Brâncuși” tot în proiect

 Înființat pe hârtie încă de anul trecut, Muzeul Național ”Constantin Brâncuși” de la Târgu-Jiu ar trebui să fie funcțional la acest moment. Nu doar că nu s-a făcut nimic de către Guvern, nici măcar soluția propusă deDIGITAL CAMERA autoritățile locale pentru un sediu la Casa Gănescu nu a fost acceptată. Aflată la Târgu-Jiu în urmă cu câteva zile, ministrul Culturii-Corina Șuteu-a confirmat acest lucru.

Ministrul Culturii, Corina Șuteu a anunțat cu ocazia vizitei în Gorj că va sprijini autoritățile locale pentru realizarea la Târgu-Jiu a unui muzeu care să poarte numele sculptorului Constantin Brancuși, proiect aprobat de Parlament în urmă cu un an. Corina Șuteu a spus că locația în care acesta va urma să funcționeze nu a fost stabilită deocamdată, deși autoritățile locale anunțaseră recent că imobilul Casa „Barbu Gănescu”, situat în centrul Municipiului, ar fi potrivit pentru a găzdui Muzeul Național „Constantin Brâncuși”.

„Muzeul trebuie să lege valoarea universală de valoarea locală. Demersurile nu au mers în ritmul pe care l-am dorit. A fost grăbit demersul şi sperăm să se concretizeze în toamnă. Sper să se concretizeze un muzeu aşa cum ne dorim şi demn de valoarea lui Brâncuşi. Nu am stabilit încă locul”, a precizat Corina Șuteu pentru presa locală.