MODIFICARE Se renunță la manualul unic abia introdus

Elevilor li se vor deconta banii dați pe cărți

Manualul unic va dispărea la scurt timp după ce a fost reintrodus.  Ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, a anunțat că se va renunța la acest proiect MEN. Profesorii au posibilitatea să aleagă din nou între mai multe manuale făcute de edituri diferite.

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu a pus în dezbatere publică un ordin care prevede revenirea la procedura cumpărării de manuale școlare prin licitație pe SEAP. Astfel, vor fi maximum trei manuale școlare la fiecare materie, iar contractele cu câștigătorii vor fi încheiate pe patru ani.

”Se renunță la manualul unic, nici nu a fost un manual unic! Nu poate să facă o singură editură, care nici nu are niște ani de experiență în spate, care să aibă și oamenii pregătiți corespunzător ca manualele care ajung și la timp și în bune condiții să fie pe placul și al părinților, dar mai ales să folosească copiilor. Dacă vă uitați pe această metodologie o să vedeți că accentul l-am pus pe calitatea manualului. Pe criteriile care vizează calitatea și care țin de conținutul științific corect, de adaptarea și respectarea programei, adaptarea la vârsta copilului. Pe toate aceste criterii de calitate, un manual poate aduna 100 de puncte și va fi selectat dacă adună cel puțin 95 de puncte. Vor fi mai multe edituri care vor veni cu manuale. Primul considerent este cel legat de calitate și apoi ne uităm la preț”, a precizat Ecaterina Andronescu în cadrul unui interviu.