Microbuze electrice pentru școlile Gorjului

Consiliul Județean Gorj va depune spre finanțare, pe fonduri europene, un proiect pentru dotarea școlilor din județ cu microbuze electrice pentru transportul elevilor. Ultima achiziție de microbuze școlare făcută de Ministerul Educației pentru școlile din Gorj s-a făcut cu aproape 10 ani în urmă.


Cererile de finanțare pot fi depuse în perioada 15-26 mai 2023, iar  proiectul urmărește îmbunătățirea condițiilor de transport pentru elevii din localitățile izolate din județul Gorj, în special în zonele rurale și periurbane. Alocarea financiară per proiect este de maximum 6 milioane de euro, fără TVA.
„Proiectul «Microbuze electrice pentru elevii județului Gorj» vine în contextul în care școlile din mediul rural sunt mai puțin accesibile și dispun de puține variante de transport, iar școlile din mediul urban au înmatriculați elevi care nu locuiesc în apropierea unităților de învățământ, parcurgând distanțe lungi către școală. În acest fel, se creează premise ale asigurării egalității de șanse tuturor elevilor și copiilor la nivel județean, urmărindu-se și asigurarea mijloacelor de deplasare pentru elevii aflați în zone cu populație scăzută, facilitând accesul la educație de calitate a acestora, cu protejarea mediului, în același timp”, transmite Consiliul Județean Gorj.
Alocarea financiară PNRR totală disponibilă pentru achiziția microbuzelor electrice este de 250 milioane de euro, fără TVA.