„Mergi pe jos, creşti sănătos!”

Luni, 3 octombrie 2011 , a avut loc în Tg-Jiu un eveniment  deja cunoscut în toată lumea : Ziua Mondială a Mersului pe Jos . Elevii Şcolii Generale ”Ecaterina Teodoroiu” au marcat acest demers prin mai multe activităţi.

Elevii Şcolii Generale “Ecaterina Teodoroiu” au dat startul unei campanii cu tema “mişcare pentru sănătate”Specialiştii recomandă cel puţin o oră de mişcare pe zi pentru o viaţă mai sănătoasă .  Nu ar trebui să organizăm o zi specială pentru a lăsa maşina, statul în faţa calculatorului sau lenevitul pe canapea. E timpul să facem mişcare în fiecare zi!
Elevii Şcolii Generale “Ecaterina Teodoroiu” au dat startul unei campanii cu tema “MIŞCARE PENTRU SĂNĂTATE”, în cadrul căreia , mai multe clase, însoţite de  învăţători, profesori şi părinţi au mers până la Casa Memorială “Ecaterina Teodoroiu” , protectorul spiritual al şcolii noastre. În această frumoasă activitate a fost implicată şi structura şcolii, care ne-a întâmpinat cu entuziasm. Eleva Ştefanovici Miruna de la clasa a VI-a B , coordonată de profesor Zamfir Livia a prezentat un material despre beneficiile mersului pe jos. Această sursă nebănuită de sănătate este  ignorată de mulţi dintre noi din lipsa timpului, comoditate sau neştiinţă . Plimbările lungi alături de un prieten sunt reconfortante pentru trup şi suflet, destind atât muşchii cât şi mintea, relaxează fizic şi psihic.
Potrivit directorului acestei unităţi şcolare, profesor Gabriel Popescu, sunt vizate şi alte activităţi asemănătoare: ”În acest sens, ne propunem o serie de activităţi dedicate tuturor copiilor, care promovează necesitatea zilnică a unei astfel de activităţi fizice,  tocmai pentru a dobândi un stil de viaţă sănătos”, a spus Gabriel Popescu.
Liliana Făgaşi