Memoria Colectiv și falsa Revoluție

Cornel ŞomâcuCu un an în urmă se producea drama ”Colectiv” iar protestele de atunci, orchestrate pe reacția normală a cetățenilor oripilați de ce pățiseră tinerii respectivi, au schimbat guvernul. Practic totul s-a oprit aici, idealurile generoase pentru care oamenii ieșiseră în stradă au fost abandonate în favoarea unui guvern fără performanțe. Nici măcar idealul anticorupție nu se mai poate împlini de vreme ce au fost promovate în Executiv personaje care au lucrat în multinaționale chiar pe domeniul care îl păstoresc(Borc), își aduc prietenii în minister pe relații clientelare (Voiculescu) sau altele și mai nefăcute față de care nu reacționează nimeni. Altădată ong-urile sorosiste ar fi făcut dramă națională dacă un guvern și-ar fi permis astfel de lucruri, inclusiv prin încălcarea Constituției în sensul că nu sunt înlăturați miniștrii demiși prin moțiune simplă de către Parlament, acum tac mâlc deoarece au oameni în guvern și controlează o țară. Despre DNA, foarte abil în a înlocui o clasă politică cu probleme, nu vede nimic ilegal în astfel de situație deși Grigorescu își bate joc de o țară întreagă cum își justifică miliardele din propria avere sau cum a dat controlul medicamentelor pe mâna mafiei din domeniu.
Din nefericire, aceste lucruri sunt adevărate și ne arată că am schimbat un rău cu altul, e adevărat mai bine ambalat cu vorbe frumoase și cu etichete externe. Poleiala nu ne ține nici de foame și nici de o evoluție în Uniunea Europeană. Până și partenerii europeni au realizat că dacă ne punem noi într-o poziție inferioară, a se vedea veșnicul caz Monica Macovei, nu au de ce să schimbe acest statut. Cât despre ”veșnicul” premier Dacian Cioloș, o întrebare se naște legitimă, cum se face că deși avem cel mai slab guvern, avem cel mai bun premier? S-a întrebat cineva dacă nu cumva un premier de tip ”yes-men” este promovat chiar cu intenție de Bruxelles în România pentru a fi mai puțini la împărțirea ”tortului” fondurilor europene?
La un an de la momentul Colectiv suntem tot acolo unde ne-a găsit ”revoluția” așa numiților ”tineri frumoși și liberi”. Locurile de muncă continuă să se reducă într-un ritm derutant, doar în Gorj ”tehnocrații” ne-au lăsat fără 3-4000 de locuri de muncă după cifrele oficiale, investițiile străine nu vin decât în Ardeal, românii pleacă din țară pentru un trai mai bun iar Justiția ”echidistantă” abia a ajuns la Vasile Blaga după ce a terminat toți adversarii PNL-USR din politica românească. Despre ISU și alte neajunsuri altădată!