Marius Petrișor, pe scenele din Roma

La 10 ani după ce viața l-a lovit crunt, rămânând atunci văduv, cu o fetiță de doar 6 ani, interpretul de muzică populară Marius Petrișor, originar din Vladimiriul Gorjului, a reușit să treacă peste această pagină neagră din viața sa și să meargă mai departe. În urmă cu patru ani a pornit pe drumul cântecului, a participat la mai multe festivaluri în țară, iar de aproape un an e în Italia, s-a căsătorit și a ajuns să cânte pe aceeași scenă cu artiști renumiți ai României, la invitația Asociației Românilor din Italia.

Marius Petrișor a plecat în Italia pe drumul cântecului, dar vrea să revină în România lui iubită
Marius Petrișor a plecat în Italia pe drumul cântecului, dar vrea să revină în România lui iubită

petrisor-2 petrisor-4Cea mai recentă participare a lui Marius Petrișor la o acțiune culturală a Diaspora din Roma a fost la spectacolul organizat de 8 Martie, potrivit Agenției Naționale de Presă Agerpres: „Deschiderea evenimentului a fost făcută de interpretul de muzică populară Marius Petrișor, încălzind publicul cu o suită de melodii oltenești în jurul orei 14:45. Au urmat instrumentiștii Orchestrei ,,Doina Argeșului” a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Argeș, care au sărbătorit, cu această ocazie, 60 de ani de existență.
Într-o formulă maraton, au intrat pe scenă, încântând publicul cu un repertoriu variat, soliștii Cristina Turcu-Preda, Valentin Grigorescu, Veronica Dinu, Daniela Cernea Leon, Diana Călinescu, George Nedelea și Nicu Toni.
La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai celor mai importante instituții din România, Parlament, Președinție, Guvern, dar și reprezentanți ai lumii politice și instituționale de la Roma. (…)
În încheiere, soprana Felicia Filip a susținut un recital emoționant (…).” (AGERPRES)

Istoric

În 2005 am scris, pentru prima dată, despre tragedia din viața lui Marius Petrișor, în care și-ai pierdut soția, dar despre care nu vom mai aminti, din respect pentru memoria acesteia și pentru familie, apoi, în 2012, când a început să cânte, iar acum iată-l pe scenele din străinătate. După mai bine de 10 ani, a reușit să meargă cu viața mai departe, s-a recăsătorit și trăiește în Italia. Prin intermediul nostru, acesta transmite un mesaj pentru fiica sa, pentru părinții rămași la Vladimir, pentru comuna din care ai plecat:
„Mesajul pentru fiica mea este pus în piesa ,, Sunt supărat pe tine viață” unde publicul o poate viziona direct pe pagina mea de Facebook Marius Petrișor, la televiziunea sufletului meu N-Sat. Ca orice părinte doresc ce este mai bine pentru fetița mea, Ioana Mădălina. Iar părinților mei le mulțumesc pentru sprijinul acordat și ajutorul dat la creșterea fetiței mele.
Cât despre comuna Vladimir și oamenii din satul meu, Lunca, localnicilor din imprejurimile Vladimirului, îmi plec capul în fața lor şi le port respect.”

Cântă pentru Diaspora din Italia

Cum soția lui Marius muncea în Italia și era prietenă cu o familie de fotografi, aceștia i-au propus, dacă dorește, să cânte la postul de televiziune Dacia TV, deținut de Asociația Românilor din Italia, director fiind Eugen Terteleac: „Am fost surprins plăcut de invitație și, după o săptămână, am primit un telefon de la domnul Eugen Terteleac, ce mi-a spus `Marius trebuie să ne onorezi cu prezenta ta, pentru ca telspectatorii te solicită`” .
De asemenea, Marius Petrișor a fost invitat să cânte în mai multe spectacole organizate pentru românii din Italia, urcând pe aceeași scenă cu unii dintre cei mai mari artiști ai României: Artiștii cu care am avut onoarea să cânt pe aceeași scenă în diaspora sunt: Benone Sinulescu, Daniela Condurache, Constantin Enceanu, Brîndușa Covalciuc, Vărul Săndel, Irina Loghin, Raul, Maria Dragomiroiu, Valentin Grigorescu, Cristina Turcu Preda, Diana Călinescu, Veronica Dinu, doamna Felicia Filip și mulți alții. Tot timpul, când urc pe scenă, spun cu inima deschisă că reprezint comuna mea Vladimir și le spun oamenilor să viziteze casa Memorială Tudor Vladimirescu.”

Proiecte de viitor

Când încă era în România, Marius Petrișor a lansat câteva piese de muzică populară proprii și are planuri mari, în continuare: „Am câteva piese pe care publicul le-a primit cu mare drag și eu le mulțumesc tuturor celor care m-au susținut și m-au încurajat. Știți bine că pe piață, la această oră, găsiți albumul mp 3 „Cântecul ne ține aproape”, realizat de EMI EVENTS MUSIC pe care apar alături de alți colegi, pe care îl dăruiesc cu drag ascultatorilor și sper, cât de curând, să completez propriul meu album, dar mai durează, pentru ca Folclorul nu numai se cântă, ci aici intră și trăirile sufletești ale artistului.”
Despre locul unde vrea să trăiască, în viitor, Marius Petrișor spune cu tărie: „Cu siguranță nu voi rămâne aici. Tot timpul, la spectacole, spun publicului să se întoarcă acasă. Într-adevar, mă simt alături de românii din Italia, sunt mulți Români aici. Dar dragostea vieții mele rămâne România și mă voi întoarce, cum spun și în melodia `Nu mă duce vântule!`
În încheiere, cum luna martie este pe val, doresc câte o floare fiecărei Gorjence și un sincer `La mulți ani!` domnișoarelor, doamnelor și mamelor noastre dragi, iar echipei N-SAT TV `Mulți ani trăiască!`.