Manţog deblochează coaliţia

Fostul lider al PDL Gorj şi fost secretar de stat în Ministerul Economiei, Ionel Manţog, a demisionat zilele trecute din funcţia de director al Complexului Energetic Turceni. Aceasta spune că a avut motive politice şi personale să facă asta, pentru ca oamenii din jurul său să nu mai fie răniţi şi pentru ca negocierile politice din coaliţie să fie deblocate.

„Demisia e un act de onoare, ocazie cu care îi las pe ei să rezolve problemele”
„Demisia e un act de onoare, ocazie cu care îi las pe ei să rezolve problemele”

Ionel Manţog acuză Partidul Social Democrat de un atac furibund la adresa sa, căruia i s-ar fi alăturat şi o parte a presei, pentru ca el să nu mai fie pe unul dintre posturile importante din minerit şi energie. Acesta spune că a luat hotărârea de a demisiona din funcţia pe care fusese numit cu puţin timp în urmă, pentru a debloca situaţia: „O astfel de campanie dusă împotriva mea era de natură să afecteze pe cei dragi mie, aşa că am hotărât să-i pun la adăpost. În altă ordine de idei, PSD-ul încearcă să acrediteze ideea că eu sunt capul răutăţilor la numirea directorilor de la complexurile Turceni, Rovinari şi SNLO. Asta în condiţiile în care PSD-iştii sunt cei care au propus, s-a confirmat şi acum nu mai recunosc.”

Interese dubioase?
Tirul lui Manţog a fost pus pe toţi cei care au avut ceva de spus împotriva sa. Acesta acuză că sunt persoane interesate ca să nu mai existe nimeni de la Gorj în conducerea Ministerului Economiei (el şi actualul deputat Cosmin Popescu fiind în anii trecuţi, pe rând, secretari de stat responsabili cu mineritul şi energia). Aşa cum proaspătul demisionar a lăsat să se înţeleagă, există interese foarte mari în ceea ce priveşte controlul asupra energiei României, iar el încurca socotelile celor interesaţi.

O singură greşeală
Fostul lider PSD, recunoscut neoficial de colegii săi de partid ca fiind tot în fruntea organizaţiei, are un singur regret, acela de a se lega prea mult de acest domeniu de activitate, al producerii de energie: „Sunt 30 de ani de când lucrez în domeniu şi am făcut o singură greşeală. Acela de a mă ataşa prea mult de el. Am avut oportunităţi foarte avantajoase dar n-am plecat. Acum am curajul să mă rup de sector şi-i voi lăsa pe ei, să văd cum rezolvă problemele.”
Manţog nu s-a hotărât ce va face de acum înainte.